Green Economy Παρασκευή 12/11/2021, 09:02
GREEN ECONOMY

ΕΛΠΕ: Προς νέα εξαγορά στον χώρο των ΑΠΕ

ΕΛΠΕ: Προς νέα εξαγορά στον χώρο των ΑΠΕ

Νέα εξαγορά στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αναμένεται να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα ο όμιλος ΕΛΠΕ, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ανδρέας Σιάμισιης χθες, στο περιθώριο της εκδήλωσης για τη βράβευση των αθλητών – μελών της ελληνικής αποστολής των παραολυμπιακών αγώνων του Τόκιο.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση το φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 204 μεγαβάτ στην Κοζάνη, καθώς τα 14 από τα 18 πάρκα ισχύος 166 MW έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται η σύνδεση με το σύστημα υψηλής τάσης, που θα επιτρέψει την εμπορική λειτουργία εντός του πρώτου τριμήνου του 2022. 

Παράλληλα όπως επισημάνθηκε χθες κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου 2021, μονάδες ΑΠΕ ισχύος 670 μεγαβάτ βρίσκονται σε προχωρημένο αδειοδοτικό στάδιο και άλλο 1 γιγαβάτ σε διάφορα στάδια ωρίμανσης.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, η κερδοφορία των ΕΛΠΕ επανήλθε σε προ κρίσης επίπεδα, με τα καθαρά συγκρίσιμα κέρδη να διαμορφώνονται στα 39 εκατ. ευρώ στο γ’ τρίμηνο και στα 51 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του 2021.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News