Green Economy Παρασκευή 29/10/2021, 14:06
GREEN ECONOMY

«Έκρηξη» Ζβαρτζενέγκερ: «Ψεύτες και ανόητοι» όσοι θεωρούν επιζήμια τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

«Έκρηξη» Ζβαρτζενέγκερ: «Ψεύτες και ανόητοι» όσοι θεωρούν επιζήμια τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

Εξαιρετικά δηκτικός απέναντι σε ηγέτες της παγκόσμιας κοινότητας, που όπως είπε προειδοποιούν ότι η μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής θα είναι επιζήμια για την οικονομία, εμφανίστηκε ο Άρνολντ Ζβαρτζενέγκερ. Έσπευσε μάλιστα να τους χαρακτηρίσει «ψεύτες» και «ανόητους», αν και απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα ή χώρες. 

«Όλες αυτές οι χώρες που έρχονται και λένε: “δεν θα χάσουμε δουλειές προκειμένου να πετύχουμε την πράσινη μετάβαση” λένε ψέματα ή απλά είναι ανόητες και δεν το ξέρουν. Το μόνο που χρειάζεται (για την πράσινη μετάβαση) είναι τα κότσια να το κάνεις» δήλωσε ο δημοφιλής ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, στο BBC. 

O Ζβαρτζενέγκερ, που είναι μέλος των Ρεπουμπλικάνων, σχολίασε πως οι περιβαλλοντικές πολιτικές που έθεσε σε εφαρμογή από το 2003 έως το 2011, όσο δηλαδή ήταν κυβερνήτης στην Καλιφόρνια, «αποδεικνύουν ότι η πράσινη μετάβαση είναι ό,τι καλύτερο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Μιλώντας για τη συγκεκριμένη πολιτεία είπε: «Είμαστε οικονομικά Νούμερο 1 στις ΗΠΑ, με ΑΕΠ 3,3 τρισ. δολαρίων. Και αυτό ταυτόχρονα μας καθιστά την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στoν κόσμο. Και το έχουμε πετύχει αυτό, παρά το γεγονός ότι έχουμε σε ισχύ τους πιο αυστηρούς περιβαλλοντικούς νόμους». 

Τα σχόλιά του δημοσιεύθηκαν ενόψει της Συνόδου COP26, η οποία θα συγκληθεί την επόμενη εβδομάδα στη Σκωτία. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν είχε δηλώσει πως το να είσαι υπέρμαχος της προστασίας του περιβάλλοντος είναι «σέξι» και «hip», ενώ έχει επανειλημμένα απορρίψει την ιδέα ότι το να λάβεις δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής απαιτεί το να ζητήσεις από τους ανθρώπους να «στερηθούν» πράγματα. 

Διαβάστε ακόμη: Επιστολή Greenpeace στον Κ. Μητσοτάκη ενόψει της COP26 

Στη συνέντευξη στο BBC αποκάλυψε ότι ο ίδιος περιόρισε την κατανάλωση κρέατος κατά 70% με 80% και δεν είδε να χάνει τίποτα, αντιθέτως είδε οφέλη για την υγεία του. «Χρειάστηκε να στερηθώ κάτι; Κέρδισα την υγεία μου, μου έδωσε δύο επιπλέον χρόνια» είπε χαρακτηριστικά. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε ακόμη: Aυτοί είναι οι 12 κακοί του κλίματος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
arrow-top