Green Economy Τρίτη 10/08/2021, 17:15
GREEN ECONOMY

«Πράσινη» ΔΕΗ; Το post του CEO για την κλιματική αλλαγή

«Πράσινη» ΔΕΗ; Το post του CEO για την κλιματική αλλαγή

Έκκληση για άμεση δράση προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κλιματική αλλαγή, απηύθυνε  πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της ΔΕΗ, με ανάρτησή του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, LinkedIn, με αφορμή την τελευταία έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), η οποία δημοσιεύθηκε χθες.

Στην ανάρτησή του ο Γιώργος Στάσσης επισημαίνει ότι οι ενέργειες της ανθρωπότητας μπορούν ακόμη να καθορίσουν την πορεία του κλίματος και χαρακτηρίζει το διοξείδιο του άνθρακα ως τον κύριο παράγοντα για την κλιματική αλλαγή.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Στάσση:

«Οι επιστήμονες παρατηρούν αλλαγές στο κλίμα της Γης σε κάθε περιοχή και σε ολόκληρο το κλιματικό σύστημα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), που δημοσιεύθηκε χθες!

Οι ανθρώπινες ενέργειες έχουν ακόμη τη δυνατότητα να καθορίσουν τη μελλοντική πορεία του κλίματος. Οι ενδείξεις είναι σαφείς ότι το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) είναι ο κύριος μοχλός της κλιματικής αλλαγής!

Η σταθεροποίηση του κλίματος θα απαιτήσει ισχυρές, άμεσες και συνεχείς μειώσεις των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών CO2.

Χρειάζονται ισχυρές ενέργειες σήμερα.
Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο!!!».

Δείτε αναλυτικά τα συμπεράσματα της έκθεσης Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή στα σχετικά αρχεία. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News