Green Economy Τετάρτη 10/02/2021, 15:43
GREEN ECONOMY

To Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο χαιρετίζει τη συνεργασία ΔΕΗ – RWE

Αθανάσιος Κελέμης: Πιο κοντά στην απολιγνιτοποίηση η Ελλάδα

To Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο χαιρετίζει τη συνεργασία ΔΕΗ – RWE

Την έγκριση από το δ.σ. της ΔΕΗ Α.Ε. του συμφωνητικού συνεργασίας της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. με την RWE Renewables GmbH, για την από κοινού υλοποίηση φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος έως 2 GW, χαιρετίζει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Σε δήλωσή του ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, δρ. Αθανάσιος Κελέμης, κάνει λόγο για «θετική εξέλιξη», η οποία «έρχεται σε συνέχεια του MoU που είχαν συνάψει η ΔΕΗ με την RWE στις 9 Μαρτίου 2020, στο πλαίσιο του Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ στο Βερολίνο».

Όπως σημειώνει, η εξέλιξη αυτή θέτει σε φάση υλοποίησης το μεγαλόπνοο σχέδιο των δύο εταιρειών για κοινές επενδύσεις στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στο βηματισμό της Ελλάδας προς τη μεταλιγνιτική εποχή.

Ο δρ. Αθανάσιος Κελέμης διαβεβαιώνει ότι το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να συνδράμει για νέες κοινές επενδυτικές δράσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας στην ενεργειακή αγορά, συμμετέχοντας ενεργά στην εθνική προσπάθεια για την απολιγνιτοποίηση της χώρας.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος στην Ελλάδα της RWE και μέλος του Δ.Σ. – Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομίας και Επενδύσεων του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Πατεράκης, υπογραμμίζει ότι οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί συνολικής εγκατεστημένης ισχύος έως 2 GW, θα υλοποιηθούν μέσω ενός κοινού επενδυτικού σχήματος, στο οποίο η RWE Renewables GmbH θα συμμετέχει με 51% και με 49% η ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., θυγατρική εταιρεία κατά 100% της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει ο ίδιος «η συμφωνία συνεργασίας με τη ΔΕΗ καταδεικνύει το ισχυρό ενδιαφέρον της RWE να πρωταγωνιστήσει στην ελληνική ενεργειακή αγορά, επιταχύνοντας τους χρόνους μετάβασής της σε “καθαρές”, περιβαλλοντικά, πηγές ενέργεια». «Πρόθεση του γερμανικού ομίλου είναι να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα επενδυτικά, αλλά και να στηρίξει, σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη ελληνική ενεργειακή εταιρεία, το μακρόπνοο σχέδιο για μηδενικό “αποτύπωμα” άνθρακα στη χώρα», προσθέτει ο κ. Πατεράκης.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News