Green Economy Δευτέρα 8/02/2021, 14:58
GREEN ECONOMY

Amazon: Προαγοράζει το 50% της ενέργειας του μεγαλύτερου «πράσινου» project

Amazon: Προαγοράζει το 50% της ενέργειας του μεγαλύτερου «πράσινου» project

Το 50% της ενέργειας που θα παράγεται στο νέο αιολικό πάρκο στην Ολλανδία, συνολικής ισχύος 759 megawatt, σχεδιάζει να προ-αγοράσει η Amazon, σε μια προσπάθεια μετάβασης προς την «πράσινη» ενέργεια.

Το τεράστιο πάρκο ανεμογεννητριών, το οποίο θα κατασκευαστεί από τις Shell και Eneco, θα βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα, σε απόσταση περίπου 18,5 χιλιομέτρων από τις ακτές της Ολλανδίας

Θα πρόκειται για το μεγαλύτερο «πράσινο» project παγκοσμίως και αναμένεται να καταστεί πλήρως λειτουργικό έως το 2023. Θα καλύπτει μια θαλάσσια περιοχή μεγέθους 125 τετραγωνικών χιλιομέτρων και θα διαθέτει συνολικά 69 ανεμογεννήτριες.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός αναμένεται να προβεί στην προαγορά περισσότερων από 380 MW, έχοντας ως στόχο την εξασφάλιση «πράσινης» ενέργειας για την «κάλυψη» όλων των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων.

Η Amazon, αν και έχει δεχθεί πολλαπλές επικρίσεις για πρακτικές επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, στοχεύει να μηδενίσει τις εκπομπές άνθρακα έως το 2040 και να λειτουργεί εξ ολοκλήρου με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έως το 2025.

Μέχρι στιγμής, η αμερικανική εταιρεία «τρέχει» 187 ηλιακά και αιολικά projects παγκοσμίως.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News