Green Economy Δευτέρα 8/02/2021, 14:27
GREEN ECONOMY

Έλον Μασκ: Το περιβαλλοντικό βραβείο των 100 εκατ. δολαρίων

Έλον Μασκ: Το περιβαλλοντικό βραβείο των 100 εκατ. δολαρίων

Βραβείο 100 εκατ. δολαρίων θα δώσει ο Έλον Μασκ σε όποιον βρει την κατάλληλη τεχνολογία, η οποία θα καθαρίζει αυτομάτως την ατμόσφαιρα από τους ρύπους του διοξειδίου του άνθρακα.

Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα από τον Xprize Foundation, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος προωθεί την ανάπτυξη τεχνολογιών για τη βελτίωση των διαστημικών ταξιδιών, του φαγητού και της υγείας.

Το έπαθλο των 100 εκατ. δολαρίων αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Μασκ, ενός οργανισμού ο οποίος χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον ιδρυτή και επικεφαλής της Tesla και της SpaceX.

«Δεν πρόκειται για έναν θεωρητικό διαγωνισμό» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Έλον Μασκ, ο οποίος έστειλε μήνυμα για την ανάγκη «αφαίρεσης» του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. «Ο άνθρακας πρέπει να είναι σε αρνητική τιμή» έσπευσε να προσθέσει.

Η τεχνολογία απομάκρυνσης των ρύπων του διοξειδίου του άνθρακα θα μπορούσε να εφαρμόζεται σε εργοστάσια και μονάδες παραγωγής ενέργειας, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Άλλωστε, αποτελεί κοινή παραδοχή το γεγονός ότι η ανθρωπότητα έχει καθυστερήσει σημαντικά να επιλύσει το πρόβλημα των αερίων του θερμοκηπίου, τα οποία αυξάνουν διαρκώς τη μέση θερμοκρασία της Γης, με καταστροφικές συνέπειες. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News