Business & Finance Δευτέρα 8/02/2021, 12:35
BUSINESS & FINANCE

Μασκ, Σνουπ Ντογκ και Kiss οδηγούν σε νέο ρεκόρ το Dogecoin

Μετά τα διαδοχικά tweets

Μασκ, Σνουπ Ντογκ και Kiss οδηγούν σε νέο ρεκόρ το Dogecoin

Σε νέο ιστορικό υψηλό εκτινάσσεται η αξία του Dogecoin, μετά τα διαδοχικά tweets του Έλον Μάσκ, διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, του Snoop Dogg, γνωστού Αμερικανού ράπερ, και του Gene Simmons, μπασίστα του συγκροτήματος Kiss.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα, το οποίο έχει ως σήμα τον σκύλο Shiba Inu, βρίσκεται στα 8,2 σεντς, με τη συνολική κεφαλαιοποίηση να ξεπερνάει τα 10,5 δισ. δολάρια, με αποτέλεσμα να συμπεριλαμβάνεται στο top-10 των κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως.

Όπως είναι φυσικό, το Dogecoin έχει λάβει ισχυρή ώθηση από την ευρύτερη στροφή των επενδυτών προς την αγορά των κρυπτονομισμάτων, κάτι το οποίο έχει αποτυπωθεί τόσο στο Bitcoin όσο και στο Etherium.

Μασκ, Σνουπ Ντογκ και Kiss οδηγούν σε νέο ρεκόρ το Dogecoin-1

Αμφότερα, τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν τεθεί στα ραντάρ αρκετών μακροπρόθεσμων επενδυτών, προσελκύοντας το ενδιαφέρον μεγάλων hedge funds, παρά τις «φωνές» περί ύπαρξης φούσκας.

Η αξία του Bitcoin, ενδεικτικά, βρίσκεται σήμερα στα 39.364 δολάρια, όχι δηλαδή πολύ μακριά από το ιστορικό ρεκόρ των 42.000 δολαρίων, το οποίο είχε σημειωθεί στις αρχές του νέου έτους.

Ο Έλον Μασκ, ιδρυτής και επικεφαλής της Tesla, έχει επανειλημμένως αναφερθεί στο Dogecoin μέσω του Twitter, ενώ το μιντιακό κλίμα στήριξης του κρυπτονομίσματος ενισχύθηκε περαιτέρω από τα tweets των δύο καλλιτεχνών.

https://twitter.com/elonmusk/status/1358542364948668418

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News