Green Economy Πέμπτη 11/04/2024, 21:59
GREEN ECONOMY

Πετρέλαιο: Πτώση 1,2% για το WTI – Στα 89,89 δολάρια το βαρέλι το brent

Το πετρέλαιο έχει αυξηθεί περίπου 19% φέτος, λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων και των περικοπών της προσφοράς του ΟΠΕΚ+.

Πετρέλαιο: Πτώση 1,2% για το WTI – Στα 89,89 δολάρια το βαρέλι το brent

Το πετρέλαιο χάνει μεγάλο μέρος των κερδών της προηγούμενης ημέρας, καθώς η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων επισκίασε την πιθανότητα επίθεσης στο Ισραήλ από το Ιράν.

Το West Texas Intermediate υποχώρησε 1,3% μετά την αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ κατά 5,84 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, διατηρώντας τα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο. Παρόλα αυτά, το πετρέλαιο διατηρήθηκε λίγο πάνω από τα 85 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο το Ιράν να επιτεθεί στο Ισραήλ σε αντίποινα για την επίθεση σε διπλωματικό συγκρότημα στη Συρία την περασμένη εβδομάδα.

Στις αντιδράσεις των τελευταίων ημερών ήρθε να προστεθεί και η αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, η οποία ενδέχεται να καθυστερήσει τις μειώσεις των επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Πετρέλαιο: Πτώση 1,2% για το WTI – Στα 89,89 δολάρια το βαρέλι το brent-1

Το πετρέλαιο έχει αυξηθεί περίπου 19% φέτος, λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων και των περικοπών της προσφοράς του ΟΠΕΚ+. Η ομάδα παραγωγών δήλωσε ότι η αγορά πετρελαίου θα χρειαστεί στενή παρακολούθηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα. 

Πολλοί από τους κορυφαίους traders του κόσμου και τις τράπεζες της Wall Street αναμένουν ανοδική κίνηση, με ορισμένους να βλέπουν πιθανή επιστροφή στα 100 δολάρια για το παγκόσμιο benchmark. Ωστόσο, η Macquarie Group δήλωσε ότι το Brent θα εισέλθει σε bear market κατά το δεύτερο εξάμηνο, με τα πρόσφατα κέρδη να είναι απίθανο να διατηρηθούν, εάν τα γεωπολιτικά γεγονότα δεν οδηγήσουν σε πραγματικές διαταραχές της προσφοράς.

Το WTI Μαΐου υποχώρησε κατά 1,2% στα 85,21 δολάρια το βαρέλι στις 14:12 στη Νέα Υόρκη (21:12 ώρα Ελλάδος), ενώ το Brent Ιουνίου υποχώρησε κατά 0,7% στα 89,89 δολάρια το βαρέλι.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News