Green Economy Παρασκευή 26/01/2024, 22:17
GREEN ECONOMY

Πετρέλαιο: Νέο ράλι μετά την τελευταία επίθεση των Χούθι

Πετρέλαιο: Νέο ράλι μετά την τελευταία επίθεση των Χούθι

Το πετρέλαιο σημείωσε ράλι, αντιστρέφοντας τις προηγούμενες μειώσεις, μετά το χτύπημα ενός ακόμη εμπορικού πλοίου κοντά στην Υεμένη.

Το West Texas Intermediate σημείωσε άνοδο 0,4% για να προσεγγίσει τα 78 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή, αφού νωρίτερα είχε υποχωρήσει έως και 1,7%. Το αργό κινούνταν ήδη προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδό του από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς. 

Η άνοδος του αργού υποστηρίζεται από τις αυξημένες εντάσεις στη Μέση Ανατολή, με τις ΗΠΑ να πλήττουν τους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες Χούθι στην Υεμένη για να τους αναγκάσουν να σταματήσουν τις επιθέσεις κατά της εμπορικής ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα. Εν τω μεταξύ οι επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε διυλιστήρια στη Ρωσία έθεσαν σε κίνδυνο τις ροές αργού, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία παρατείνεται.

Πετρέλαιο: Νέο ράλι μετά την τελευταία επίθεση των Χούθι-1

Το πετρέλαιο έχει κερδίσει περισσότερο από 8% τον Ιανουάριο, με πρόσθετη στήριξη από την απροσδόκητα μεγάλη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων και τις προσπάθειες των Κινέζων πολιτικών να στηρίξουν την οικονομία. Παρόλα αυτά, πολλοί traders παραμένουν επιφυλακτικοί, δεδομένων των προοπτικών για ισχυρές προμήθειες από παραγωγούς εκτός του ΟΠΕΚ, καθώς και της βραδύτερης αύξησης της ζήτησης σε μεγάλους εισαγωγείς, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας.

Το WTI Μαρτίου σημείωσε άνοδο 0,4% στα 77,68 δολάρια το βαρέλι στις 13:44 στη Νέα Υόρκη (20:44 ώρα Ελλάδας) ενώ το Brent Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 0,4% στα 77,68 δολάρια το βαρέλι.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Οι επιθέσεις των Χούθι κοστίζουν στην Αίγυπτο πολλά δισ.

Πάνω από τα 100 χιλ. δολ. την ημέρα το κόστος για τα τάνκερ εξαιτίας της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα

Έρευνα Goldman Sachs: Γεωπολιτικοί είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τις αγορές το 2024

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News