Green Economy Σάββατο 2/12/2023, 08:52
GREEN ECONOMY

Πετρέλαιο: Τα Hedge Funds αυξάνουν τα πτωτικά στοιχήματα ενόψει της συνάντησης του ΟΠΕΚ+

Πετρέλαιο: Τα Hedge Funds αυξάνουν τα πτωτικά στοιχήματα ενόψει της συνάντησης του ΟΠΕΚ+

Τα hedge funds αύξησαν τα μεικτά πτωτικά στοιχήματα στο αργό τύπου Brent και West Texas Intermediate ενόψει της πολυαναμενόμενης συνάντησης του ΟΠΕΚ+, η οποία τελικά απέτυχε να καθησυχάσει τις ανησυχίες ότι η αγορά έχει υπερπροσφορά.

Οι διαχειριστές χρήματος αύξησαν τις βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις τους στα δύο σημεία αναφοράς κατά 6.665 θέσεις σε 210.135 την εβδομάδα που έληξε στις 28 Νοεμβρίου, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 21 εβδομάδων, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ICE Futures Europe και της Commodity Futures Trading Commission. 

Στον WTI, η ομάδα των κερδοσκόπων μείωσε τα καθαρά μακροχρόνια στοιχήματά της κατά 6.408 θέσεις σε 98.137, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 21 εβδομάδων. Εν τω μεταξύ, οι καθαρές long θέσεις του ομίλου στο Brent αυξήθηκαν κατά 11.630 θέσεις σε 166.735.

Πετρέλαιο: Τα Hedge Funds αυξάνουν τα πτωτικά στοιχήματα ενόψει της συνάντησης του ΟΠΕΚ+-1

 

Το πετρέλαιο υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα μετά την αναβολή της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+ που είχε αρχικά οριστεί για το Σαββατοκύριακο, λόγω αδιεξόδου σχετικά με τις ποσοστώσεις παραγωγής πετρελαίου για ορισμένα αφρικανικά κράτη.

Τελικά, η ομάδα ανακοίνωσε μεγαλύτερες περικοπές, αλλά ο εθελοντικός χαρακτήρας των περιορισμών και η αδιαφανής φύση τους άφησαν τους παρατηρητές της αγοράς επιφυλακτικούς ως προς την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Σχέδια για αύξηση των εξαγωγών diesel τον Δεκέμβριο

ΟΠΕΚ: Προκαταρκτική συμφωνία για επιπλέον μείωση παραγωγής πετρελαίου

ΟΠΕΚ+: Το «μετέωρο βήμα» της παραγωγής πετρελαίου για το 2024

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News