Green Economy Δευτέρα 4/09/2023, 23:00
GREEN ECONOMY

Πετρέλαιο: Κοντά σε υψηλό 10μήνου, καθώς ο ΟΠΕΚ+ περιορίζει την προσφορά

Πετρέλαιο: Κοντά σε υψηλό 10μήνου, καθώς ο ΟΠΕΚ+ περιορίζει την προσφορά

Το πετρέλαιο σταθεροποιήθηκε κοντά στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο σε μια ισχνή εορταστική συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ενημέρωση για την παραγωγή από τον ΟΠΕΚ+.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate είχαν μικρή μεταβολή πάνω από τα 85 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο αναφοράς Brent διαμορφώθηκε στα 89 δολάρια, με τα δύο συμβόλαια να διαπραγματεύονται σε ένα στενό ημερήσιο εύρος. 

Οι αγορές δικαιωμάτων προαίρεσης έχουν δει καταιγισμούς ανοδικής δραστηριότητας τις τελευταίες εβδομάδες, με τον όγκο των κλήσεων στα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης να αυξάνεται την Παρασκευή στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

Το πρόσφατο ράλι του αργού καθοδηγήθηκε από τις περικοπές από τους ηγέτες του ΟΠΕΚ+, τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, οι οποίες αναμένεται να ανακοινώσουν τα επόμενα βήματά τους τις επόμενες ημέρες.

«Πιστεύουμε ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να υποστηριχθούν βραχυπρόθεσμα εν μέσω της προσδοκίας της μείωσης της προσφοράς», έγραψαν σε έκθεσή τους οι αναλυτές της Bank of China International, μεταξύ των οποίων και ο Xiao Fu. «Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία αναμένεται να παρατείνουν τις εθελοντικές περικοπές της παραγωγής τους μέχρι τον Οκτώβριο».

Σε συνέδριο του κλάδου στη Σιγκαπούρη, ο συν-επικεφαλής του τμήματος εμπορίας πετρελαίου της Trafigura Group, Ben Luckock, δήλωσε ότι η αγορά μπορεί να είναι επιρρεπής σε διακυμάνσεις τιμών.

Πετρέλαιο: Κοντά σε υψηλό 10μήνου, καθώς ο ΟΠΕΚ+ περιορίζει την προσφορά-1

 

Το WTI Οκτωβρίου ανέβηκε στα 85,95 δολάρια το βαρέλι στις 18:44 στο Λονδίνο. Οι τιμές σταμάτησαν στις 13:30 στη Νέα Υόρκη (20:30 ώρα Ελλάδος) λόγω αμερικανικής αργίας, ενώ οι συναλλαγές της Δευτέρας θα κλειστούν για την Τρίτη.
Το μπρεντ Νοεμβρίου είχε επίσης μικρή μεταβολή στα 89,00 δολάρια το βαρέλι.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News