Business & Finance Σάββατο 5/02/2022, 18:19
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επενδύει στην Σαντορινη η Donkey Hotels – Το μεγαλύτερο resort του νησιού

Επενδύει στην Σαντορινη η Donkey Hotels – Το μεγαλύτερο resort του νησιού

Στην πρώτη επένδυση εκτός Αθήνας προχωρά ο Όμιλος Donkey Hotels, ιδιοκτησίας της οικογένειας Ιωάννου, επιλέγοντας τη Σαντορίνη. Το NOŪS, το μεγαλύτερο resort στο νησί, θα λειτουργήσει τον Ιούνιο του 2022 στη Μεσαριά, από τη YES! HOTELS, η οποία εισήγαγε στην Ελλάδα την φιλοσοφία του Contemporary Hospitality.

Όπως όλα τα ξενοδοχεία της, έτσι και το NOŪS θα είναι μέλος των DESIGN HOTELS, καθώς άλλωστε αποτέλεσε τον πρώτο ξενοδοχειακό όμιλο που σύστησε το brand DESIGN HOTELS στην ελληνική φιλοξενία.

Το νέο resort έχει δυναμικότητα 121 ευρύχωρων δωματίων, τα περισσότερα εκ των οποίων διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες. Δωμάτια, bungalows και σουίτες, αλλά και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι είναι σχεδιασμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουν στον επισκέπτη άνεση χώρου. Κάθε ξεχωριστή «γειτονιά» του NOŪS έχει το δικό της ύφος. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στη φύτευση των εξωτερικών χώρων, η οποία είναι μελετημένη ώστε τα περισσότερα δωμάτια να έχουν τους δικούς τους μεγάλους ιδιωτικούς κήπους, αλλά επιπλέον να δημιουργούνται και οάσεις δροσιάς για όλους.

Επενδύει στην Σαντορινη η Donkey Hotels – Το μεγαλύτερο resort του νησιού-1

Το NOŪS αναπτύσσεται κλιμακωτά, ακολουθώντα την αρχιτεκτονική των παραδοσιακών οικισμών του νησιού. Οι σουίτες και τα δωμάτια του «φωλιάζουν» στο ανάγλυφο του φυσικού τοπίου. Τα υλικά, οι τεχνοτροπίες και οι υφές που έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλους τους χώρους, ακολουθούν τα αντίστοιχα που υπάρχουν στη Σαντορίνη. Το NOŪS αντλεί έμπνευση από τις γεωμετρικές φόρμες της αρχιτεκτονικής του νησιού και τις επανερμηνεύει με σύγχρονους όρους. Αντίστοιχη αισθητική εμπνευσμένη από τις ιδιαιτερότητες του νησιού αποτυπώνεται και στα χρώματα και την διακόσμηση.

Επίσης, στους κοινόχρηστους χώρους και τα δωμάτια του NOŪS 12 Έλληνες καλλιτέχνες δημιουργούν με έμπνευση την καταστροφική αλλά και αναγεννητική φύση των ηφαιστείων. Παράλληλα, μια σειρά από σύγχρονα design icons με υπογραφές σχεδιαστών όπως οι Doshi & Levien, ο Konstantin Grcic, η Faye Toogood κ.α. βρίσκονται σε όλους τους χώρους, με κοινό σημείο όλων τη διαχρονικότητα του σχεδιασμού.

Η κουζίνα των δύο εστιατορίων βασίζεται σε προϊόντα τοπικά και υψηλής ποιότητας, οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Παράλληλα, αναγνωρίζοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον Σαντορινιό αμπελώνα, οι επισκέπτες του resort έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα κρασιά των τοπικών παραγωγών και να πάρουν μέρος σε οινογνωσίες στον ειδικό χώρο του Oenous.

Επενδύει στην Σαντορινη η Donkey Hotels – Το μεγαλύτερο resort του νησιού-2

Τέλος, το resort θα προσφέρει spa με 5 treatment rooms, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, sauna, χαμάμ, cold tank, γυμναστήριο και outdoor yoga area, με ομάδα των εξειδικευμένων θεραπευτών. Οι διαθέσιμες θεραπείες βασίζονται σε πρώτες ύλες, όπως οι ιδιαίτερες ποικιλίες σταφυλιών, που είναι τοπικές της Σαντορίνης. Επιπλέον, στο χώρο του spa βρίσκεται το Vitamin Bar του ξενοδοχείου, ένα healthy spot όπου οι επισκέπτες μπορούν να βρουν υγιεινές προτάσεις όπως φρέσκιες σαλάτες και χυμούς, μπάρες δημητριακών, smoothies καθώς και φυσικά παραδοσιακά προϊόντα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Συμφωνία BriQ Properties – Radisson για ξενοδοχειακή μονάδα στη Σκιάθο

Boissée Finances: Επενδύει 33,4 εκατ. ευρώ – Ανέγερση νέου ξενοδοχείου Ibis στην Αθήνα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News