Business & Finance Παρασκευή 28/01/2022, 12:11
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξενοδοχεία: Γαλλική επένδυση στην Πατησίων σε δύο μονάδες τριών αστέρων

Ξενοδοχεία: Γαλλική επένδυση στην Πατησίων σε δύο μονάδες τριών αστέρων

Δυναμική είσοδο σε μια νέα αγορά τουρισμού στην πρωτεύουσα, την οποία για την ώρα αξιοποιούν οι βραχυχρόνιες τουριστικές μισθώσεις, πραγματοποιεί η γαλλική αλυσίδα ξενοδοχείων Boissée Finances σε συνεργασία με την Accor και τα σήματά της Ibis Budget και Ibis Styles.

H Boissée επενδύει 33,4 εκατ. ευρώ σε δύο ξενοδοχεία, τριών αστέρων, στην Πατησίων, απέναντι από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στοχεύοντας να παράσχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας σε σύγχρονες υποδομές και σε επισκέπτες που ταξιδεύουν στην Αθήνα με χαμηλό προϋπολογισμό και σκοπό, μεταξύ άλλων, τον αρχαιολογικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό τουρισμό. Φοιτητές, μαθητές και ταξιδιώτες που θέλουν να γνωρίσουν όλα όσα έχει να προσφέρει η ιστορία και ο πολιτισμός της Αττικής, αλλά και ταξιδιώτες city break νεότερων ηλικιών, είναι μεταξύ του κοινού στο οποίο στοχεύει. Εξ ου και η επιλογή κτιρίου απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η χωροθέτηση αυτή σηματοδοτεί βεβαίως και τη διάχυση των επενδύσεων σε ξενοδοχεία πέραν αυτών πέριξ της πλατείας Συντάγματος, Ομονοίας και της λεωφόρου Συγγρού και προς υποβαθμισμένες συνοικίες της Πατησίων και της Κυψέλης, συμβάλλοντας έτσι στη σταδιακή αναβάθμιση των περιοχών αυτών. Αλλωστε, μόλις μέχρι πριν από τρία χρόνια, ακριβώς έξω από τα δύο νέα ξενοδοχεία της Boissée Finances, που θα συστεγάζονται στο Ibis Athens Museum Hotel, λάμβαναν χώρα σχεδόν καθημερινά οδομαχίες μεταξύ αστυνομίας και αναρχικών.

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε διεθνές επίπεδο για περισσότερα ξενοδοχεία της κατηγορίας budget hotels, που είναι δύο ή τριών αστέρων, όπως τα δικά μας Ibis Budget και Ibis Styles», εξηγούν πηγές της διοίκησης της γαλλικής εταιρείας. «Συχνά οι επενδυτές παραμελούν αυτό το μερίδιο της αγοράς, ενώ ο κόσμος πιστεύει πως ένα ξενοδοχείο budget είναι φθηνότερο άρα και κακής ποιότητας. Εμείς, με αυτή την επένδυση θα αποδείξουμε ακριβώς το αντίθετο: πως ένα ξενοδοχείο budget, προφανώς φθηνότερο, μπορεί και οφείλει να προσφέρει πολύ καλή ποιότητα τόσο από πλευράς κατασκευής και αισθητικής όσο και από πλευράς υπηρεσιών», υπόσχονται.

Η Boissée Finances, με 9.500 δωμάτια σε 6 ευρωπαϊκές χώρες, σκοπεύει να αναπτύξει στην Αθήνα και ένα τρίτο ξενοδοχείο σε δεύτερη φάση, που θα στεγαστεί στο ίδιο συγκρότημα, το Ibis Athens Museum Hotel, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) και Μάρνη. Πρόκειται για κτίρια σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 1.915 τ.μ. τα οποία εκμισθώθηκαν για 50 χρόνια από το κοινωφελές ίδρυμα Τριάντειος Επαγγελματική και Βιομηχανική Σχολή Πατρών στην Boissée. Με την τρίτη μονάδα η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει μακράν τα 50 εκατομμύρια.

Ο κλάδος των budget ξενοδοχείων στην Αθήνα τα τελευταία λίγα έτη αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και έπειτα και από αυτή την επένδυση αποκτά κρίσιμη μάζα, ικανή να ανακτήσει μερίδια φιλοξενίας  που είχαν αποσπάσει από τα ξενοδοχεία οι βραχυχρόνιες μισθώσεις. Ο δεύτερος μεγάλος παίκτης αυτής της κατηγορίας που έχει αποκτήσει σημαντικό μέγεθος στην Ελλάδα είναι η Brown Hotels. Η ισραηλινών συμφερόντων αλυσίδα λειτουργεί ήδη, μεταξύ άλλων, στην πρωτεύουσα τα Brown Acropol, Lighthouse Athens, DAVE Red Athens, Villa Brown Ermou, ενώ έχει δρομολογήσει και άλλα ανάλογα projects στην πρωτεύουσα καθώς και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλους προορισμούς.

Το αυτό δείχνει να αξιολογεί και η Boissée Finances, εκπρόσωπος της οποίας, ερωτηθείς σχετικά, αρκέστηκε να δηλώσει ότι «έχουμε τα μάτια μας πάντα ανοιχτά για ευκαιρίες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το επόμενο project μας».

Η Boissée Finances ιδρύθηκε το 1988 και παρέχει επενδυτικές και χρηματοδοτικές υπηρεσίες, καθώς και υπηρεσίες design, ανάπτυξης και management ξενοδοχείων και κέντρων ευεξίας. Εχει αναπτύξει εξαρχής ή ανακαινίσει συνολικά 190 ξενοδοχεία, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στη Γαλλία, αλλά και σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ελβετία, Βέλγιο και Ιταλία, που λειτουργούν κάτω από εμπορικά σήματα της Accor, της Marriott αλλά και δικά της. Παράλληλα, μέσω της θυγατρικής της, SCIH, διαχειρίζεται 86 ξενοδοχεία (9.443 κλίνες) σε 6 χώρες, από τα οποία 70 δημιούργησε η ίδια, ενώ 16 προήλθαν από εξαγορά. Τα Ibis Styles και Ibis Budget είναι τα πρώτα ξενοδοχεία της Boissée Finances στην Ελλάδα, αλλά δεν θα είναι τα τελευταία.

Διαβάστε επίσης: 

Boissée Finances: Επενδύει 33,4 εκατ. ευρώ – Ανέγερση νέου ξενοδοχείου Ibis στην Αθήνα

Ξενοδοχεία: Τον τζίρο του 2019 άγγιξαν τα 5άστερα το 2021

Ο Φρίντριχ Γιούσεν στην «Κ»: Πάνω από το 2019 φέτος ο ελληνικός τουρισμός

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News