Business & Finance Πέμπτη 27/01/2022, 19:04
BUSINESS & FINANCE

Boissée Finances: Επενδύει 33,4 εκατ. ευρώ – Ανέγερση νέου ξενοδοχείου Ibis στην Αθήνα

Boissée Finances: Επενδύει 33,4 εκατ. ευρώ – Ανέγερση νέου ξενοδοχείου Ibis στην Αθήνα

Επένδυση, ύψους 33,4 εκατ. ευρώ, στην περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών δρομολογεί η γαλλική επενδυτική εταιρεία Boissée Finances. Σε πρώτο στάδιο, η επένδυση περιλαμβάνει την ανέγερση μιας νέας ξενοδοχειακής μονάδας, με την ονομασία Ibis Athens Museum Hotel, στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Μάρνη, απέναντι ακριβώς από το Μουσείο. Η μονάδα θα στεγάσει δυο γνωστά, διεθνή, ξενοδοχειακά brands, το Ibis Styles και το Ibis Budget, τριών αστέρων και τα δύο, τα οποία θα διαχειρίζεται η εταιρεία Elastik Hotel. 

To Ibis Athens Museum Hotel θα είναι συνολικής δυναμικότητας 327 δωματίων (637 κλινών), τα οποία θα κατανέμονται στους εννιά ορόφους του κτιρίου, ενώ θα διαθέτει 127 θέσεις στάθμευσης στα τέσσερα υπόγειά του. Στον τελευταίο όροφο θα λειτουργούν εστιατόριο, bar, πισίνα και pool bar, σε έναν ιδιαίτερο χώρο, προσβάσιμο και σε μη πελάτες του ξενοδοχείου, που θα συνδυάζει σε 24ωρη βάση υπηρεσίες εξυπηρέτησης με θέα στην Ακρόπολη, το Λυκαβηττό, το λόφο του Στρέφη, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Πεδίον του Άρεως.

Η αρχιτεκτονική προσέγγιση στον σχεδιασμό της συγκεκριμένης μονάδας αξιοποιεί την πλούσια παρουσία ιστορικών κτιρίων στην περιοχή, με πιο εμβληματική αυτή του Αρχαιολογικού Μουσείου. Στόχος της τοποθεσίας του νέου ξενοδοχείου και των ιδιαίτερων στοιχείων που ενσωματώνει η σχεδίασή του (αρχαία σύμβολα, εντυπωσιακά σκίαστρα κ.λπ.) είναι η ανάδειξή του σε ένα νέο ξεχωριστό σημείο της πόλης. Παράλληλα, προσβλέπει στην οικονομική και αισθητική αναγέννηση της περιοχής.

Boissée Finances: Επενδύει 33,4 εκατ. ευρώ – Ανέγερση νέου ξενοδοχείου Ibis στην Αθήνα-1

Σύμφωνα με τον Eric Rollin, Γενικό Διευθυντή της Boissée Finances: «Η Αθήνα είναι ένας προορισμός με μοναδικά χαρακτηριστικά: συνδυάζει τη μαγεία του παρελθόντος με τη ζωντάνια του παρόντος. Η τοποθεσία του νέου ξενοδοχείου είναι εμβληματική και ευελπιστούμε με την επένδυσή μας, να προσφέρουμε μία υψηλού επιπέδου εμπειρία σε εκείνους που επιλέγουν να ταξιδέψουν πιο οικονομικά, κρατώντας ψηλά τον πήχη της ποιότητας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακίνητο επί του οποίου θα ανεγερθεί το κτήριο ανήκει στην Τριάντειο Επαγγελματική και Βιομηχανική Σχολή Πατρών με την οποία έχει υπογραφεί σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης πενήντα ετών. Η μίσθωση αυτή θα επιτρέψει, οικονομικά, στη Σχολή να συνεχίσει το σημαντικό έργο της, διασφαλίζοντάς της ικανούς πόρους για τη λειτουργία της, ενώ με τη λήξη της, θα περιέλθει στην κατοχή της το κτήριο-ξενοδοχείο, ένα σημαντικό ακίνητο.

Την αρχιτεκτονική μελέτη έχει αναλάβει η PAVLOS NINIOS ARCHITECTS PLANNERS & ENGINEERS – CAPE CONSULTANTS. Η μελέτη αναπτύχθηκε με επίκεντρο το σεβασμό στο αστικό τοπίο, τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, αξιοποιώντας βιώσιμα υλικά και εξασφαλίζοντας ανεμπόδιστη πρόσβαση των ΑΜΕΑ σε όλους τους χώρους των ξενοδοχείων. 

O αρχιτέκτονας Παύλος Νινιός, επικεφαλής της μελέτης ανέφερε σχετικά: «Μετά από πολλές δεκαετίες εγκατάλειψης και ολοκληρωτικής απαξίωσης των συγκεκριμένων οικοπέδων, σηματοδοτείται η επανεκκίνηση της περιοχής και η ανάκτηση της χαμένης αίγλης της. Η περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα μετατραπεί σε έναν σύγχρονο αστικό και τουριστικό προορισμό, που θα συνδυάζει τον πολιτισμό, τη χαλάρωση και την απόλαυση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Fast – track επενδύσεις στον τουρισμό

Ξενοδοχεία: Τον τζίρο του 2019 άγγιξαν τα 5άστερα το 2021

Β. Κικίλιας: Η Ελλάδα θα κάνει φέτος «πρωταθλητισμό» στον τουρισμό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News