BUSINESS & FINANCE

Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα στο ραντάρ του δισεκατομμυριούχου Σαουδάραβα Khaled Juffali

Το παρασκήνιο της συνάντησης με τον πρωθυπουργό και τα επόμενα βήματα

Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα στο ραντάρ του δισεκατομμυριούχου Σαουδάραβα Khaled Juffali

Περαιτέρω επενδύσεις σε ξενοδοχειακά κι άλλα ακίνητα όπως και σε τρίτους τομείς συμπεριλαμβανομένων των υποδομών και των δικτύων στην Ελλάδα αξιολογεί ο επενδυτικός βραχίονας της σαουδαραβικής επιχειρηματικής οικογένειας Al Juffali, «E. A. Juffali and Brothers», ο επικεφαλής της οποίας, Khaled Juffali συναντήθηκε την Τρίτη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εταιρείες συμφερόντων του Khaled Juffali είναι εκ των βασικών μετόχων της AGC Equity Partners που είναι η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Αστέρα Βουλιαγμένης αλλά και του φορέα που αναπτύσσει συγκρότημα ιδιωτικών πολυτελών κατοικιών και ξενοδοχείου στην θέση Καραπέτης στο Κάλο Λιβάδι της Μυκόνου. Βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Four Seasons, που αποτελεί και την διαχειρίστρια των δύο εν λόγω ελληνικών ξενοδοχείων, καθώς κατέχει εμβληματικά ξενοδοχειακά ακίνητα διεθνώς τα οποία και λειτουργούν επίσης με τα χρώματα της Four Seasons. 

Στην τρέχουσα συγκυρία ο επενδυτής η καθαρή αξία της οικογένειας του οποίου υπολογίζεται από το Forbes και άλλες πηγές στα επίπεδα των 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων, φέρεται να εξετάζει και νέες τουριστικές αναπτύξεις σε προνομιακά σημεία της Ελλάδας.

Ωστόσο η εταιρεία του «E. A. Juffali and Brothers» είναι ενεργή διεθνώς σε ένα ευρύ φάσμα επενδύσεων που περιλαμβάνει κατασκευαστικές, χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, real estate, και κατασκευή και διανομή οχημάτων και άλλων διαρκών προϊόντων αλλά και εξόρυξη υδρογονανθράκων σε όλη τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική. Επιπλέον τα συμφέροντα της οικογενείας Juffali, που φέρεται να βρίσκεται σε αρμονική σχέση με τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας και de facto ηγέτη της Mohammed bin Salman Al Saud, συνδέονται και με παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και την ανάπτυξη δικτύων τηλεπικοινωνιών στη Σαουδική Αραβία.

Στη συνάντηση του Eλληνα πρωθυπουργού με τον Σαουδάραβα επιχειρηματία συμμετείχαν ο υφυπουργός εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή ενώ τον Khaled Juffali συνόδευαν στελέχη των εν Ελλάδι συμφερόντων του όπως και η κόρη του η οποία προαλείφεται να αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης στο μέλλον, εξηγούν διπλωματικές πηγές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τις δυνατότητες που παρέχει πλέον η Ελλάδα ενώ ο Juffali διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό για το ενδιαφέρον και την πρόθεσή του να συνεχίσει να διευρύνει τον κύκλο των επενδύσεών του στη χώρα, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού.

Οι δυο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθεί ξανά το αμέσως επόμενο διάστημα η πλευρά Khaled Juffali με τον υφυπουργό εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν τα επόμενα βήματα του δισεκατομμυριούχου επενδυτή στην Ελλάδα. Ο Khaled bin Ahmed Al Juffali , όπως είναι το πλήρες όνομά του, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από την απόδοση των μέχρις στιγμής επενδύσεων του στην Ελλάδα αλλά και το φιλοεπενδυτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί από την κυβέρνηση, εξηγούν στην Κ πηγές που έλαβαν γνώση των όσων διημείφθησαν χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι πρωτοβουλίες του Khaled bin Ahmed Al Juffali έρχονται τρεις μήνες μετά την επίσημη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ριάντ στα τέλη Οκτωβρίου και την συνάντηση του με τον διάδοχο του θρόνου Mohammed bin Salman οπότε και επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι διμερείς σχέσεις ενώ συμφωνήθηκε και η περαιτέρω εμβάθυνση και διεύρυνση της συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως οι επενδύσεις, η ενέργεια, ο τουρισμός και η άμυνα.

Διαβάστε επίσης: 

Τι είπε ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας Khaled Juffali στον Κ. Μητσοτάκη

Επενδυτικό ενδιαφέρον στον Κόλπο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News