BUSINESS & FINANCE

Νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία: Έργα 380 εκατ. ευρώ σε Αθήνα και Μεσσηνία

Νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία: Έργα 380 εκατ. ευρώ σε Αθήνα και Μεσσηνία

Νέες επενδύσεις στην φιλοξενία και τον ξενοδοχειακό κλάδο δρομολογεί η ΤΕΜΕΣ συμφερόντων του ομίλου Κωνσταντακόπουλου που παράλληλα συνεχίζει να φέρνει στην Ελλάδα μεγάλα διεθνή brands εγνωσμένου κύρους, όπως των Conrad, Waldorf Astoria και W Hotels.

Τώρα ξεκινά τις κυρίως κατασκευαστικές εργασίες για την μετατροπή του ξενοδοχείου Hilton σε ένα ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό με μικρότερη δυναμικότητα δωματίων αλλά με πολυτελείς κατοικίες και δραστηριότητες ψυχαγωγίας και πολιτισμού ενώ ολοκληρώνεται αυτό το διάστημα η επένδυση σε ένα νέο τρίτο ξενοδοχείο στην Costa Navarino, το W Costa Navarino και θα ανοίξει φέτος το καλοκαίρι. Παράλληλα προχωρά η κατασκευή για ένα ακόμα υπερπολυτελές resort στην περιοχή Navarino Bay το οποίο περιλαμβάνει 99 σουίτες και βίλες με πισίνες, spa, health club, και ένα beach club με πισίνες μπροστά στον κόλπο του Ναβαρίνου, ενώ τα περισσότερα κτίρια είναι υπόσκαψα. Αυτή η τετάρτη μονάδα του συγκροτήματος θα λειτουργήσει το 2023.

Νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία: Έργα 380 εκατ. ευρώ σε Αθήνα και Μεσσηνία-1

Η επένδυση της ΤΕΜΕΣ στην Ιονική Ξενοδοχειακή που ελέγχει το Hilton σε κτιριακές εγκαταστάσεις, υποδομές και εξοπλισμό θα ξεπεράσει τα 130 εκατομμύρια, επιπλέον των 145 εκατομμυρίων που έχει ήδη δαπανήσει από το 2016 και μετά για την εξαγορά του ακινήτου. Συνολικά δηλαδή η επένδυση στο εμβληματικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας θα υπερβεί τα 275 εκατομμύρια και ενδέχεται, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, να προσεγγίσει στην τελική της φάση τα 300 εκατομμύρια. Στη δε Coasta Navarino η επένδυση για το νέο W Costa Navarino ανέρχεται σε περίπου 90 εκατ. ευρώ ενώ το συνολικό ύψος των επενδύσεων για τις νέες περιοχές ανάπτυξης της Costa Navarino, ανέρχεται στα 250 εκατ. ευρώ και έρχεται να προστεθεί στα 600 εκατ. που έως τώρα έχουν επενδυθεί για την εν γένει δημιουργία του προορισμού. Μόνον τα τρέχοντα έργα δηλαδή σε Αθήνα και Μεσσηνία είναι προϋπολογισμού 380 εκατομμυρίων.

Το W Costa Navarino βρίσκεται στο Navarino Waterfront, τη νέα περιοχή ανάπτυξης της Costa Navarino στη Μεσσηνία, σε μία παραθαλάσσια έκταση 130 στρεμμάτων. Θα διαθέτει 246 μοντέρνα δωμάτια, σουίτες και βίλες, πολλές από τις οποίες με ιδιωτικές πισίνες και θέα στον κόλπο του Ναβαρίνου και το Ιόνιο Πέλαγος. Μάλιστα η διαδικασία προσλήψεων για την πλήρωση 400 νέων θέσεων εργασίας στο νέο ξενοδοχείο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία: Έργα 380 εκατ. ευρώ σε Αθήνα και Μεσσηνία-2

Σηματοδοτεί δε την είσοδο των W Hotels Worldwide στην Ελλάδα, brand της Marriott International και αποτελεί τη νεότερη προσθήκη στην αλυσίδα των W Escapes στην Ευρώπη, μετά την Ισπανία, την Ελβετία και την Πορτογαλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο ακόμα brands της Marriott International έχουν ήδη παρουσία στην Costa Navarino: το The Westin Resort Costa Navarino και το The Romanos, a Luxury Collection Resort.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε την εξαιρετική συνεργασία μας με την ΤΕΜΕΣ με το νέο W Costa Navarino, ενισχύοντας την παρουσία της Marriott International σε αυτόν τον υπέροχο μεσογειακό προορισμό» υπογραμμίζει η Candice D’Cruz, Αντιπρόεδρος των Luxury Brands, Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής της Marriott International.

 «Στόχος μας είναι στο W Costa Navarino να υπάρχει μια μοναδική ενέργεια, που θα ενισχύει την ελεύθερη έκφραση, τον διάλογο και τη σύνδεση μεταξύ των επισκεπτών, ενώ θα σέβεται και θα αναδεικνύει τις αυθεντικές εμπειρίες και τον πολιτισμό της περιοχής μας. Σε αυτό το νέο κεφάλαιο για την ανάπτυξη της Costa Navarino, πιστεύουμε ότι το W θα συμβάλει σημαντικά στο όραμά μας για την περαιτέρω καθιέρωση της Μεσσηνίας ως κορυφαίο διεθνή προορισμό για επίσκεψη και διαμονή», σημειώνει ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος.

Την ίδια ώρα το Hilton κλείνει όπως το γνωρίζαμε στα τέλη Ιανουαρίου και ξεκινούν τα έργα για το νέο ολοκληρωμένο συγκρότημα που προγραμματίζεται να ανοίξει τις πύλες του στα τέλη του 2024. Το business plan για το συγκρότημα αφορά στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου νέου προορισμού: «φιλοδοξεί να εισάγει στην πρωτεύουσα ένα καινοτόμο αναπτυξιακό μοντέλο μεικτής χρήσης και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της, αλλά και για επισκέπτες με στόχο να συμβάλει περαιτέρω στην καθιέρωση της Αθήνας μεταξύ των κορυφαίων επιλογών στην Ευρώπη για ταξίδια ή ακόμα και για μόνιμη διαμονή», αναφέρουν πηγές της Ιονικής Ξενοδοχειακής.

Για τη λειτουργία του ξενοδοχείου και την υποστήριξη των πολυτελών κατοικιών η Ιονική Ξενοδοχειακή έχει υπογράψει συμφωνία με τη Hilton Worldwide και των δύο κορυφαίων luxury brands της, Conrad και Waldorf Astoria.

Η ανακατασκευή του Hilton περιλαμβάνει τη δημιουργία του νέου πολυτελούς ξενοδοχείου Conrad που θα διαθέτει 280 δωμάτια και σουίτες, τη δημιουργία 50 πολυτελών κατοικιών, οι οποίες θα λειτουργήσουν υπό τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences της Hilton, ανάπλαση του τελευταίου ορόφου, επέκταση δίπλα στο χώρο της πισίνας, η οποία είχε συμπεριληφθεί και στον αρχικό σχεδιασμό της δεκαετίας του 1960, δημιουργία θεματικών εμπορικών χώρων, εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας και ευεξίας καθώς και σύγχρονης λέσχης μελών σε χώρους 5.500 τ.μ. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης κλίμακας, το οποίο ωστόσο θα διατηρήσει την αρχιτεκτονική κληρονομιά του κτιρίου και τις διαχρονικές προσόψεις που έχει φιλοτεχνήσει ο Γιάννης Μόραλης, σημειώνει η εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής αναμένεται να εργασθούν μέχρι και 800 άτομα ενώ κατά τη λειτουργία πάνω από 600 ενώ η εταιρεία αποφάσισε να παράσχει ισχυρά κίνητρα για την υιοθέτηση από τους 300 περίπου εργαζόμενους προγράμματος εθελουσίας εξόδου, το οποίο περιλαμβάνει παροχές πολύ υψηλότερες από τις προβλεπόμενες και προτεραιότητα στην αξιολόγησή τους προς απασχόληση στις νέες ξενοδοχειακές μονάδες στην Costa Navarino.

Διαβάστε επίσης: 

Ξενοδοχεία: Έρχονται στην Ελλάδα τα W Hotels – Συνεργασία με το Costa Navarino

Τα 11 έφτασαν τα ελληνικά ξενοδοχεία που ελέγχει η HIG Capital

Ξενοδοχείο Hilton: Το business plan για τη νέα εποχή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News