Business & Finance Κυριακή 23/01/2022, 12:49
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fast – track επενδύσεις στον τουρισμό

Fast – track επενδύσεις στον τουρισμό

Τη διευκόλυνση των επενδυτικών σχεδίων στον κλάδο του τουρισμού προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ανακοίνωσε την ίδρυση της Ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων και τον εξορθολογισμό του ρυθμιστικού πλαισίο για fast – track τουριστικές επενδύσεις.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Δημοκρατική της Ρόδου», συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας κατέταξε ως στρατηγική προτεραιότητα της κυβέρνησης την ενίσχυση της υψηλής ποιότητας επενδυτικών σχεδίων, η οποία «προσδίδει προστιθέμενη αξία στον τουρισμό» της χώρας.

Άλλωστε, όπως πρόσθεσε, ο κλάδος «έδειξε ότι είναι χαλύβδινος» και ότι αποτελεί «την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας».

Στη συνέχεια, εξήρε τα αντανακλαστικά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, τα οποία οδήγησαν στην ίδρυση του Co-Lab από τον ταξιδιωτικό όμιλο TUI. Πρόκειται για το πρώτο εργαστήριο συνεργασίας, με στόχο τον επωφελή πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της αλυσίδας υπηρεσιών που συνδέονται με τον τουρισμό.

Ο κ. Κικίλιας, τέλος, σχολίασε ότι «είναι τεράστιο και όχι “τυχαίο” επίτευγμα ότι τον Οκτώβριο στη Ρόδο “έσπασαν τα κοντέρ”», καθώς ο Οκτώβριος του 2021 ήταν ο καλύτερος όλων των εποχών, ξεπερνώντας και τον αντίστοιχο μήνα του 2019 κατά 15%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ποιες επενδύσεις έφεραν τη συμφωνία με την TUI για τη Ρόδο

ΤτΕ: Ποιες χώρες στηρίζουν τα έσοδα από τον τουρισμό 

Η Ελλάδα ανοίγει το κεφάλαιο «Στρατιωτικός Τουρισμός»

«Λίφτινγκ» στον κλάδο της κρουαζιέρας – Διπλό όφελος για τον ελληνικό τουρισμό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News