Business & Finance Παρασκευή 4/06/2021, 07:43
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

E.E.: Κρατάει σε «καραντίνα» ΗΠΑ και Βρετανία

E.E.: Κρατάει σε «καραντίνα» ΗΠΑ και Βρετανία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρεί προς το παρόν τους περιορισμούς σε μη αναγκαία ταξίδια από τις ΗΠΑ. και τη Βρετανία, κάτι που σημαίνει ότι οι επισκέπτες από αυτές τις δύο χώρες θα χρειάζεται να τηρούν τις απαιτήσεις για την καραντίνα που ισχύουν στο κάθε κράτος- μέλος. 

Η Ε.Ε. πρόσθεσε την Ιαπωνία στη λεγόμενη «λευκή λίστα» των χωρών για τις οποίες αίρονται όλοι οι περιορισμοί. Η Αυστραλία, το Ισραήλ, η Νέα Ζηλανδία, η Ρουάντα, η Σιγκαπούρη, η Νότια Κορέα και η Ταϋλάνδη είναι επίσης στη λίστα. 

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι έχει συμφωνηθεί να επιτρέπεται η είσοδος όλων των εμβολιασμένων τουριστών χωρίς καραντίνα από 1η Ιουλίου, καθώς και ότι οι συστάσεις της Ε.Ε. δεν έχουν νομικά δεσμευτικό χαρακτήρα. Κάποια κράτη – μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αποδέχονται ήδη τουρίστες, χωρίς την προϋπόθεση καραντίνας, εφόσον έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ. Από 7 Ιουνίου ανοίγει χωρίς περιορισμούς τις πύλες της και η Ισπανία για τους πλήρως εμβολιασμένους. 

Επιμένει και η Βρετανία – Δεν στέλνει τουρίστες στην Ε.Ε. 

Εν τω μεταξύ εκτός της «πράσινης» λίστας της Βρετανίας έμεινε η Ελλάδα, κόντρα στις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί για προσθήκη τριών νησιών (Ρόδος, Κως, Ζάκυνθος). Η χώρα μας είναι στην πορτοκαλί λίστα, κάτι που σημαίνει ότι όσοι την επισκέπτονται κατά την επιστροφή τους στη Βρετανία θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών. 

Το Λονδίνο δεν έκανε καμία προσθήκη στην «πράσινη» λίστα, από την οποία μάλιστα αφαίρεσε και την Πορτογαλία, τη μοναδική χώρα της Ευρώπης και της Μεσογείου, στην οποία οι Βρετανοί μπορούσαν μέχρι πρότινος να ταξιδέψουν ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς κατά την επιστροφή. Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Grant Shapps, στην ιβηρική χώρα έχει καταγραφεί σχεδόν διπλασιασμός του δείκτη θετικότητας, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για τους Βρετανούς.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News