Business & Finance Κυριακή 23/05/2021, 08:39
BUSINESS & FINANCE

Ryanair: Οι Βρετανοί αγνοούν την κυβέρνηση και κλείνουν εισιτήρια για Ελλάδα

Ryanair: Οι Βρετανοί αγνοούν την κυβέρνηση και κλείνουν εισιτήρια για Ελλάδα

Οι Βρετανοί αγνοούν τις συστάσεις της κυβέρνησής τους και κλείνουν διακοπές για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες που βρίσκονται στην «πορτοκαλί λίστα», αποκάλυψε ο επικεφαλής της Ryanair, Μάικλ Ο’Λίρι. 

Όπως είπε ο CEO της αεροπορικής εταιρείας στην Daily Mail, η Ryanair είδε τεράστια αύξηση στη ζήτηση για καλοκαιρινές διακοπές τις τελευταίες δύο εβδομάδες. 

Ήδη, η εταιρεία έχει λάβει 1,75 εκατομμύριο κρατήσεις για το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο, παρά τις παλινωδίες της βρετανικής κυβέρνησης. 

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες είδαμε οικογένειες Βρετανών να κλείνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές ακόμα και εάν πρόκειται για χώρες της πορτοκαλί λίστας και παρά την κάποια αβεβαιότητα», είπε ο Ο’Λίρι. 

«Οι περισσότεροι πελάτες τώρα αγνοούν τα αντικρουόμενα μηνύματα της κυβέρνησης και απλά κλείνουν τις πτήσεις τους», ξεκαθάρισε. «Όλοι συνειδητοποιούν ότι οι περιορισμοί δεν θα ισχύουν όταν φτάσουμε στα τέλη του Ιουνίου και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο», εξήγησε. 

Η Ryanair υπολογίζει ότι θα μεταφέρει 1,7 εκατ. επιβάτες τον Μάιο, 5 εκατ. τον Ιούνιο και 8 ή ακόμα και 10 εκατ. τον Ιούλιο. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η κυβέρνηση ζητούν από τους πολίτες σε όλους τους τόνους να μην πηγαίνουν για διακοπές στις χώρες της πορτοκαλί λίστας (μεταξύ αυτών η Ελλάδα και η Ισπανία). Αυτή τη στιγμή, από τους προορισμούς της Μεσογείου, μόνο η Πορτογαλία βρίσκεται στην πράσινη λίστα. 

«Όσο και εάν πιστεύουμε ότι το Bognor Regis είναι υπέροχο, όσο και το Blackpool, πραγματικά δεν συγκρίνονται με τις παραλίες της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας. Όλοι κλείνουν τώρα για τις καλοκαιρινές διακοπές των σχολείων», ξεκαθάρισε ο Ο’Λίρι. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News