Business & Finance Τετάρτη 19/05/2021, 11:14
BUSINESS & FINANCE

Γιατί ο Μπόρις Τζόνσον λέει στους Βρετανούς να μην έρθουν στην Ελλάδα

«Δεν είναι ένας προορισμός στον οποίο θα έπρεπε να πηγαίνετε για διακοπές»

Γιατί ο Μπόρις Τζόνσον λέει στους Βρετανούς να μην έρθουν στην Ελλάδα

Να μην πάνε για διακοπές στην Ελλάδα ή στη Γαλλία και την Ισπανία, προειδοποίησε τους Βρετανούς ο Μπόρις Τζόνσον. «Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος τι σημαίνει όταν μία χώρα είναι στην πορτοκαλί λίστα: Δεν είναι ένας προορισμός στον οποίο θα έπρεπε να πηγαίνετε για διακοπές. Επιτρέψτε μου να είμαι πολύ ξεκάθαρος σε αυτό», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Και εάν κάποιος πράγματι πάει σε  χώρα της πορτοκαλί λίστας, γιατί είναι ανάγκη για κάποιον πιεστικό οικογενειακό λόγο ή για κάποια επείγουσα δουλειά, τότε παρακαλώ να έχετε υπόψη σας ότι θα πρέπει να μπείτε σε απομόνωση, πρέπει να κάνετε τεστ και πρέπει να συμπληρώσετε το έντυπο εντοπισμού επιβάτη και όλα τα υπόλοιπα», πρόσθεσε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε το τοπίο, έπειτα από τις δηλώσεις υπουργού της κυβέρνησής του, οι οποίες προκάλεσαν σύγχυση.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις είπε ότι οι Βρετανοί μπορούν να επισκεφθούν τις πορτοκαλί χώρες –στις οποίες εντάσσεται η Ελλάδα- εάν μπουν σε καραντίνα όταν επιστρέψουν. «Δεν θέλουμε να σταματήσουμε εντελώς τα ταξίδια και ο λόγος για τον οποίο έχουμε την πορτοκαλί λίστα είναι για τους ανθρώπους που νιώθουν ότι πρέπει να ταξιδέψουν εκεί, είτε για να  επισκεφθούν συγγενείς ή ακόμα και για να επισκεφθούν φίλους», είπε. «Μπορούν να ταξιδέψουν σε αυτές τις χώρες, αλλά πρέπει να τηρήσουν την καραντίνα όταν επιστρέψουν και να κάνουν δύο τεστ μετά την επιστροφή».

Είναι σαφές ότι το νόημα των δηλώσεων του Τζόνσον είναι διαφορετικό, καθώς ο Βρετανός πρωθυπουργός μιλά για ταξίδια μόνο σε περίπτωση ανάγκης και όχι απλά για όσους θέλουν να δουν τους φίλους τους για λόγους αναψυχής και διακοπών.

Οι πληροφορίες λένε ότι χιλιάδες Βρετανοί ταξιδεύουν ήδη στη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ισπανία και τις ΗΠΑ (όλες πορτοκαλί χώρες), καθώς περισσότερες από 150 πτήσεις αναχώρησαν προς τους προορισμούς αυτούς τη Δευτέρα.

Και καθώς τα ταξίδια σε αυτές τις χώρες είναι νόμιμα, τα τουριστικά γραφεία αρνούνται να αποζημιώσουν όσους έχουν κλείσει πακέτα διακοπών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News