Business & Finance Πέμπτη 3/06/2021, 15:00
ΤΑΞΙΔΙΑ

Τουρισμός: Παραμένει το μπλόκο από Βρετανία ( ; )

BBC: Χωρίς νέες προσθήκες η νέα «πράσινη» λίστα

Τουρισμός: Παραμένει το μπλόκο από Βρετανία ( ; )

Χωρίς νέες προσθήκες χωρών ή περιοχών αναμένεται η σημερινή αναθεώρηση της «πράσινης» λίστας του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία θα ανακοινωθεί και επισήμως το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, οι βρετανικές αρχές δεν πρόκειται να προσθέσουν νέες χώρες ή νέες περιοχές, όπου οι Βρετανοί μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα, χωρίς να τεθούν σε καραντίνα κατά τον επαναπατρισμό τους.

Την ίδια ώρα, μάλιστα, δεν αποκλείεται η αφαίρεση ορισμένων χωρών ή εδαφών από την «πράσινη λίστα», ενώ υπάρχει ισχυρή πιθανότητα για εμπλουτισμό της «κόκκινης λίστας».

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BBC, η Πορτογαλία, που ήταν ο μοναδικός από τους προορισμούς της Μεσογείου που είχε μπει στην πράσινη λίστα στις 17 Μαΐου, θα μπει στην πορτοκαλί λίστα. Κάτι που σημαίνει ότι όσοι τουρίστες επιστρέφουν από τη χώρα θα πρέπει να μπουν σε 10ήμερη καραντίνα.

Οι ανακοινώσεις, οι οποίες αφορούν την πρώτη αναθεώρηση μετά την έναρξη του συστήματος του «φωτεινού σηματοδότη» (17/5), θα γίνουν το απόγευμα.

Εφόσον τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του BBC, αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην «πορτοκαλί» λίστα, η οποία ορίζει ότι οι Βρετανοί ταξιδιώτες θα πρέπει να τίθενται σε 10ήμερη κατ’ οίκον καραντίνα.

Κι αυτό, κόντρα στις πληροφορίες περί πιθανής ένταξης έστω και ορισμένων νησιών, όπως η Ρόδος, η Κως και η Ζάκυνθος, τα οποία αποτελούν παραδοσιακούς προορισμούς διακοπών για τους Βρετανούς τουρίστες

moneyreview.gr

Θέλετε να μαθαίνετε όλα τα τελευταία νέα για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τον κόσμο; Εγγραφείτε στο newsletter του moneyreview

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News