Business & Finance Παρασκευή 14/05/2021, 14:25
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Χ. Θεοχάρης: Πρώτη ευρωπαϊκή χώρα σε κρατήσεις στις ΗΠΑ η Ελλάδα

«Υπάρχουν όλα τα δείγματα υπεροχής της Ελλάδας - Φέτος θα είναι η χρονιά του late booking»

Χ. Θεοχάρης: Πρώτη ευρωπαϊκή χώρα σε κρατήσεις στις ΗΠΑ η Ελλάδα

Η Ελλάδα ως προορισμός είναι πρώτη σε κρατήσεις στη Γαλλία, αλλά και η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα σε κρατήσεις στις ΗΠΑ, ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την τουριστική σεζόν που ξεκινά επίσημα σήμερα.

Όπως είπε μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών «σήμερα με την Μεγάλη Βρετανία να έχει την Ελλάδα στο “πορτοκαλί”, είμαστε τρίτη  χώρα σε κρατήσεις». O κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε ακόμη στα «θετικά νέα» από τη Γερμανία, που άλλαξε το status της Ελλάδας κι έτσι από χθες επιτρέπεται να επιστρέφουν οι Γερμανοί χωρίς καραντίνα, ενώ – όπως ανέφερε – θετικά νέα αναμένονται και από τη Ρωσία.

«Υπάρχουν όλα τα δείγματα υπεροχής της Ελλάδας» πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης, σημειώνοντας πάντως πως φέτος «θα είναι η χρονιά του late booking» ενώ αναμένεται ισχυρότατος ανταγωνισμός.

Ο υπουργός Τουρισμού μίλησε για την Ελλάδα ως επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αναγγέλλοντας ότι η χώρα μας θα είναι έτοιμη από την 1η Ιουνίου με το «πράσινο πιστοποιητικό», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα δείχνει και στις υπόλοιπες χώρες πώς θα ανοίξει». Υπενθύμισε μάλιστα ότι πέρυσι η Ελλάδα έλαβε το βραβείο για το «άνοιγμα» του τουρισμού.

Αναφέρθηκε ακόμη στα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια των τουριστών που παρέχει η χώρα. «Γίνεται στοχευμένη δειγματοληψία στα αεροδρόμια, ενώ ορίσαμε ξενοδοχεία απομόνωσης για τις οικογένειες των τουριστών που βγαίνουν θετικοί, κάτι το οποίο παρέχεται χωρίς κόστος για τους ίδιους» σημείωσε.

Συνεργασία του υπουργείου με την Google Ελλάδας για τα Travel Insights

Από την πλευρά της, η γενική διευθύντρια της Google Ν.Α. Ευρώπης, Πέγκυ Αντωνάκου, γνωστοποίησε ότι το ενδιαφέρον για την Ελλάδα τον Απρίλιο, βάσει των στοιχείων της Google, είχε ανέβει κατά 50%.

Αναφέρθηκε ακόμη στην στήριξη που θα παρέχει η Google για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. «Είμαστε εδώ από την πλευρά της λύσης σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τον ελληνικό τουρισμό» σημείωσε, ανακοινώνοντας τη έλευση στην Ελλάδα του  νέου εργαλείου της Google,  Travel Insights, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού.

«Το Travel Insights δίνει την ευκαιρία σε όλες τις επιχειρήσεις του τουρισμού να έχουν πρόσβαση σε χρήσιμα δεδομένα για τον τουρισμό και να παίρνουν αποφάσεις βάσει αυτών», τόνισε. Κάλεσε παράλληλα τους επαγγελματίες του τουρισμού να αναζητήσουν τα δωρεάν εργαλεία της  Google. «Οι εκπαιδεύσεις μας δεν γίνονται μόνο σε εργαλεία της Google, αλλά και σε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για τον κλάδο», υπογράμμισε. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News