Business & Finance Πέμπτη 13/05/2021, 21:21
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θεοχάρης στο BBC: Η διασκέδαση παραμένει στην ημερησία διάταξη, αλλά με διαφορετικό τρόπο

Θεοχάρης στο BBC: Η διασκέδαση παραμένει στην ημερησία διάταξη, αλλά με διαφορετικό τρόπο

«Η διασκέδαση είναι στην ημερήσια διάταξη – αλλά όχι με τον ίδιο τρόπο», είπε χαρακτηρισιτκά ο Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξή του στο BBC, εξηγώντας ότι καθώς η χώρα ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της στον τουρισμό, οι φετινές διακοπές θα είναι λίγο διαφορετικές. 

Μιλώντας στο δημοσιογράφο του BBC, Στίβεν Σακούρ, ο κ.Θεοχάρης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν διστάζει να λάβει δύσκολες αποφάσεις σε τοπικό επίπεδο, απαντώντας στους προβληματισμούς για το εάν είναι η ενδεδειγμένη περίοδος για να ανοίξει ο τουρισμός και εάν είναι καλή ιδέα το ταξίδι στην Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία γεγονότα, όπως το lockdown στην Κάλυμνο. 

Αναφορικά με την απόφαση της Βρετανίας να θέσει την Ελλάδα εκτός της «πράσινης λίστας», ο κ.Θεοχάρης σημείωσε ότι τα ελληνικά νησιά είναι σε καλύτερη κατάσταση από την ηπειρωτική Ελλάδα και θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται στην πράσινη λίστα, προτείνοντας μάλιστα το διαχωρισμό των περιοχών της χώρας μας. 

Ανέφερε μάλιστα ότι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος του ταξιδιού του στο Λονδίνο, για να πείσει τις βρετανικές αρχές να αναθεωρήσουν την απόφασή τους. Και στο ερώτημα του δημοσιογράφου, εάν η δημόσια υγεία μπαίνει σε δεύτερη θέση από την οικονομία, ο κ.Θεοχάρης τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει μία ισορροπία μεταξύ οικονομίας και δημόσιας υγείας»

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς ότι έχει μείνει πολύ πίσω, ο κ.Θεοχάρης εξήγησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται χαμηλά στον πίνακα, καθώς έχει ένα περίπλοκο σύστημα που προβλέπει πως δεν προχωρούν οι εμβολιασμοί αν δεν έχουν διασφαλιστεί οι δεύτερες δόσεις. Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα τηρεί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας για τους ταξιδιώτες που θα την επισκεφθούν, επικαλούμενος τις μάσκες, τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, τα ξενοδοχεία που χρησιμοποιούνται για την απομόνωση όσων τουριστών διαγνωστούν με κορωνοϊό καθώς και τα τεστ που γίνονται πριν από την άφιξη στην χώρα. 

Ακολουθεί όλη η συνέντευξη του κ.Θεοχάρη στο BBC:

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News