Business & Finance Παρασκευή 21/04/2023, 13:22
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ταξίδια: Οι προτεραιότητες των Ευρωπαίων αλλάζουν – Τι ψάχνουν τώρα

Ταξίδια: Οι προτεραιότητες των Ευρωπαίων αλλάζουν – Τι ψάχνουν τώρα

Καθώς οι Ευρωπαίοι προετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, τα στοιχεία της European Travel Commission δείχνουν ότι οι προτεραιότητές τους όταν σχεδιάζουν ένα ταξίδι έχουν αλλάξει.  

Μετά τον καλό καιρό και τα ελκυστικά πακέτα, οι Ευρωπαίοι λένε ότι το επόμενο πιο σημαντικό κριτήριο για την επιλογή του προορισμού τους είναι να μην έχει υπερβολικά πολύ κόσμο. Το κριτήριο αυτό ανέβηκε στην τρίτη από την τέταρτη θέση στην έρευνα της European Travel Commission, αφότου οι χώρες προχώρησαν στην άρση των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Ακόμα και τώρα που τα μέτρα κοινωνικής  αποστασιοποίησης έχουν περάσει στο παρελθόν, οι Ευρωπαίοι εκτιμούν την απομόνωσή τους, καθώς δεν θέλουν να δίνουν μάχη για να εξασφαλίσουν μια ομπρέλα στο Σεν Τροπέ ή ένα τραπέζι στο Παρίσι.  Το να έχουν λίγο χώρο για τον εαυτό τους είναι σημαντικό για το ένα τρίτο των Ευρωπαίων ταξιδιωτών.

Πάνω από τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων σκοπεύουν να ταξιδέψουν την άνοιξη ή στις αρχές του καλοκαιριού,  ώστε να αποφύγουν τον Αύγουστο, δείχνει η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε με στοιχεία από 10 μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Η European Travel Commission πιστεύει ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί, όπως σημειώνει το Bloomberg. Άλλωστε, οι χώρες-μέλη ενθαρρύνουν  τη στροφή αυτή, διαφημίζοντας λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς και δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν όλο τον χρόνο.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ο υπερτουρισμός αποτρέπει τους ταξιδιώτες του Αυγούστου

CNN: Μια «σκουριασμένη» βιομηχανική πόλη το νέο hotspot του ελληνικού τουρισμού;

Πώς μια δημοφιλής ιταλική περιοχή αποφεύγει τον υπερτουρισμό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News