Business & Finance Δευτέρα 9/01/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε άνοδο η τεχνολογία χάρη στην Tesla

Wall Street: Σε άνοδο η τεχνολογία χάρη στην Tesla

Με άνοδο έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της νέας εβδομάδας οι μετοχές τεχνολογίας στη Wall Street, καθώς οι συναλλασσόμενοι στοιχηματίζουν ότι ο πληθωρισμός θα αποκλιμακωθεί περαιτέρω. 

Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq ήταν ο μοναδικός χρηματιστηριακός δείκτης που κατέγραψε άνοδο, της τάξης του 0,6%, εξασφαλίζοντας σημαντική ώθηση απο το ράλι 6% της Tesla και κλείνοντας στις 10.635,65 μονάδες.

Αντίθετα, ο S&P 500 έκλεισε με οριακή πτώση 0,1%, στις 3.892,09 μονάδες, όμως τα κέρδη 1,1% του κλάδου τεχνολογίας πληροφορικής βοήθησαν το δείκτη να περιορίσει τις απώλειές του.

Όσο για το Dow Jones, υποχώρησε 0,3% ή κατά 112,96 μονάδες ή 0,3% στις 33.517,65 μονάδες, καθώς οι μετοχές φαρμάκων, όπως Merck και Johnson & Johnson, άσκησαν πιέσεις στο δείκτη των blue chip. 

«Η αγορά, τουλάχιστον στην αρχή του 2023, φαίνεται λίγο πιο αισιόδοξη απ΄ό,τι ήταν στο τέλος του 2022. Και στη σημερινή συνεδρίαση είδαμε τις μετοχές ανάπτυξης να ξεπερνούν σε επίδοση τις μετοχές αξίας, και αυτό είναι μία ένδειξη επιστροφής των επενδυτών στην αισιοδοξία», αναφέρει ο Κρις Ζακαρέλι, επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων της Independent Advisor Alliance. 

Η Δευτέρα αποτελεί την πέμπτη συνεδρίαση του 2023, υπενθυμίζοντας στους επενδυτές έναν κλασικό κανόνα της Wall Street που λέει ότι η αγορά θα κλείσει το έτος ανοδικά εάν οι μετοχές παρουσιάσουν άνοδο τις πέντε πρώτες συνεδριάσεις της χρονιάς. Ο S&P 500 έκλεισε το έτος σε θετικό τόνο στο 83% των περιπτώσεων που στις πέντε πρώτες συνεδριάσεις είχε καταγράψει άνοδο και με μέσο όρο κερδών της τάξης του 14%, σύμφωνα με το Αλμανάκ του Χρηματιστή. 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν επίσης οι επενδυτές τα στοιχεία για το δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ αλλά και τα κέρδη των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών τέταρτου τριμήνου που ανακοινώνονται στο τέλος της εβδομάδας. 

Επίσης, αναμένουν τα σχόλια του προέδρου της Φέντεραλ Ριζέρβ Τζερόμ Πάουελ αύριο Τρίτη, με τους περισσότερους στρατηγικούς αναλυτές να θεωρούν ότι θα πει πως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να διαπιστωθεί εάν όντως ο πληθωρισμός βρίσκεται υπό έλεγχο. 

 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News