Business & Finance Παρασκευή 6/01/2023, 21:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Το πρώτο δυναμικό ράλι του 2023 μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

Wall Street: Το πρώτο δυναμικό ράλι του 2023 μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

Σε ράλι επιδίδονται μέχρι αυτή την ώρα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν αποθέρμανση των μισθών και συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα υπηρεσιών στις ΗΠΑ, απομακρύνοντας τις ανησυχίες για επιθετικές επιτοκιακές αυξήσεις από τη Fed.

Τα στοιχεία για την απασχόληση Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ έδειξαν ότι δημιουργήθηκαν 223.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ ο μέσος όρος ωριαίων αποδοχών αυξήθηκε λιγότερο του αναμενομένου αλλά και σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Επίσης, αναθεωρήθηκαν καθοδικά και τα στοιχεία για την απασχόληση του Νοεμβρίου. 

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία για τον κλάδο υπηρεσιών στις ΗΠΑ έδειξαν συρρίκνωση για πρώτη φορά σε διάρκεια μεγαλύτερη των δυόμισι ετών το Δεκέμβριο εν μέσω εξασθενημένης ζήτησης. 

«Όλα αυτά αποτελούν ενδείξεις ότι η μέχρι τώρα πολιτική της Fed έχει αποδώσει καρπούς. Οι επενδυτές πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να γίνει περισσότερο περιοριστική απ΄ό,τι είναι σήμερα», αναφέρει ο Mike Loewengart, επικεφαλής χαρτοφυλακίου της Morgan Stanley Global Investment Office. 

Oι μετοχές τεχνολογίας και άλλες μετοχές ανάπτυξης, όπως Apple και Meta Platforms, ενισχύονταν ενδοσυνεδριακά 2% εκάστη, χάρη στην αποκλιμάκωση των αμερικανικών ομολογιακών αποδόσεων. 

Αυτή την ώρα, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 1,7%, ο S&P 500 1,8%, ενώ ο Nasdaq κέρδη της τάξης του 2%. Σημαντική ώθηση στη Wall Street έδωσε ο κλάδος καταναλωτικών αγαθών, που ενισχύθηκε 6,6% με πρωταγωνιστή τη Costco Wholesale, αφότου ο όμιλος λιανικής ανακοίνωσε ισχυρές πωλήσεις το Δεκέμβριο. 

Σε άνοδο 2,5% και η μετοχή της Pfizer εν μέσω φημολογιών ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την κινεζική κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει άδεια που θα επιτρέπει σε κινεζικές φαρμακοβιομηχανίες να παρασκευάζουν και να διανέμουν αντίγραφα γενόσημα του φαρμάκου Paxlovid του αμερικανικού ομίλου στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. 

 

moneyreview.gr 

 

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκές μετοχές: Σε υψηλό επταμήνου στη συνεδρίαση – Κέρδη 4.6% στην εβδομάδα

Ομόλογα: H μεγαλύτερη πτώση 40 ετών για α΄εβδομάδα έτους στις γερμανικές αποδόσεις
  
  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News