Business & Finance Δευτέρα 9/01/2023, 17:28
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Αναθάρρεψαν οι επενδυτές – Θετική έναρξη στην εβδομάδα

Wall Street: Αναθάρρεψαν οι επενδυτές – Θετική έναρξη στην εβδομάδα

Το άνοιγμα των συνόρων στην Κίνα, αλλά και η αποσυμπίεση της αγοράς εργασίας έδωσαν ώθηση στη Wall Street, η οποία συνεχίζοντας το ράλι της Παρασκευής άνοιξε τη συνεδρίαση με κέρδη.

Τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείο Εργασίας που κατέδειξαν πως η αύξηση του ρυθμού των θέσεων εργασίας διατηρήθηκε σε υψηλό επίπεδο τον Δεκέμβριο, έσπειραν αισιοδοξία στην αμερικανική αγορά, καθώς φαίνεται πως οι αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed αποδίδουν καρπούς. Ωστόσο, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή έδειξαν και βραδύτερη αύξηση στους μισθούς από το προσδοκώμενο.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Dow Jones ανεβαίνει κατά 152 μονάδες περίπου με κέρδη 0,45%. Ο S&P 500 καταγράφει επίσης άνοδο 0,85% και ο Nasdaq παρουσιάζει κέρδη της τάξης του 1,5%.

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα, ο Dow Jones και ο S&P 500 ολοκλήρωσαν την καλύτερη εβδομάδα από τον Νοέμβριο. Ένα μεγάλο μερίδιο των κερδών καταγράφηκε την Παρασκευή, όταν ο Dow Jones επιδόθηκε σε ράλι περίπου 700 μονάδων. Ο S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν με άνοδο 2,3% και 2,6% αντίστοιχα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News