Business & Finance Δευτέρα 5/12/2022, 15:28
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες το συγκρατούν χαμηλότερα των 900 μονάδων 

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες το συγκρατούν χαμηλότερα των 900 μονάδων 

Με τις τραπεζικές μετοχές να έχουν εξελιχθεί στα βαρίδια της σημερινής συνεδρίασης, το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει περιορίσει τις απώλειες σε σχέση με το πρωί, ωστόσο η πτώση των τραπεζών δεν το συγκρατούν χαμηλότερα των 900 μονάδων.

Η συγκυρία για τις τράπεζες από την περασμένη Παρασκευή μόνο ευνοϊκή δεν είναι, καθώς ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα για στήριξη από μεριά τους στα ευάλωτα νοικοκυριά. Από τη μεριά της η κυβέρνηση έστειλε δικό της τηλεγράφημα απαιτώντας από τις τράπεζες να επανεξετάσουν το ύψος των προμηθειών που χρεώνουν στις συναλλαγές των καταναλωτών. Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο εν καιρό κρίσης τα επιτόκια στα δάνεια να είναι τόσο υψηλά και ζήτηση αύξηση στα επιτόκια καταθέσεων και μείωση σε αυτή των δανείων. 

Στόχος να διασωθούν οι 900 μονάδες

Ο Γενικός Δείκτης με τις απώλειες της τάξεως του 0,48% που σημειώνει χάνει τις 900 μονάδες ευρισκόμενος στις 899,63 μονάδες. Ο τζίρος αγγίζει τα 37 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος συναλλαγών έχει διαμορφωθεί στα 19 εκατ. μετοχές. Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης χάνει περί του 0,90%, ενώ ο Mid Cap κινείται χαμηλότερα κατά 0,47%.
Με τις μετοχές των τραπεζών όπως προαναφέρθηκε να είναι τα βαρίδια της συνεδρίασης, ο τραπεζικός δείκτης αναπόφευκτα είναι αυτός με τη χειρότερη σημερινή εικόνα χάνοντας 2,23%. Η εικόνα των τραπεζών έχει ως εξής: Eurobank (-3,20%), Πειραιώς (2,94%), Εθνική (-2,81%), Alpha Bank (-1,93%).

Η μετοχή της Jumbo υποχωρεί κατά 1,13%, καμία μετοχή του FTSE 25 δεν εμφανίζει απώλειες υπό του -1%. Κέρδη της τάξεως του 2,15% καταγράφει η μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα και 2,07% της Τέρνα Ενεργειακή, ενώ της Mytilineos βρίσκεται στο +1,39%. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Alpha Bank: Εκδίδει νέο senior preferred ομόλογο – Στόχος τα 300 εκατ. ευρώ

Κοντόπουλος (ΕΧΑΕ): Πύλη κεφαλαίων η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News