Business & Finance Παρασκευή 2/12/2022, 15:39
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ανεβάζουν ρυθμό οι ρευστοποιήσεις – Χάθηκαν οι 910 μονάδες 

Χρηματιστήριο: Ανεβάζουν ρυθμό οι ρευστοποιήσεις – Χάθηκαν οι 910 μονάδες 

Εντείνονται οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών σε σχέση με το πρωί καθώς οι ρευστοποιήσεις έχουν ανεβάσει ρυθμό και έχουν επιφέρει αισθητές απώλειες. Οι επενδυτές κατά πώς φαίνεται βλέπουν το θετικό μομέντουμ της ελληνικής αγοράς ως ευκαιρία να αποκομίσουν κέρδη από την ανοδική πορεία που καταγράφουν οι μετοχές από την έναρξη του τέταρτου και τελευταίου τριμήνου για το 2022. Η αναρρίχηση στο υψηλό επταμήνου χρειάσθηκε κάτι λιγότερο από δύο μήνες για να επιτευχθεί, ωστόσο το επίπεδο αυτό όσο δύσκολα κατακτήθηκε τόσο εύκολα μπορεί να χαθεί. Πλέον στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της τρέχουσας εβδομάδας, αν διατηρηθεί η ίδια κατάσταση στη Λεωφόρο Αθηνών η εβδομάδα θα κλείσει με απώλειες. 

Κινδυνεύουν οι 910 μονάδες

Ο Γενικός Δείκτης με τη υποχώρηση της τάξεως του 1,60% έχει διολισθήσει στις 907,66 μονάδες και έχει ξυπνήσει μνήμες του κοντινού παρελθόντος, όταν την αναρρίχηση άνω των 900 μονάδων ακολούθησε πτώση. Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 53 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών τα 18 εκατ. μετοχές. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης καταγράφει απώλειες περί του 1,40%, με τον Mid Cap να χάνει σχεδόν 0,70%. Εντονότερες πιέσεις δέχεται ο τραπεζικός δείκτης με αποτέλεσμα να προσεγγίζει το -2%. 

Σταθερά από το πρωί οι μετοχές του ομίλου Τέρνα βρίσκονται στα χαμηλότερα στρώματα του FTSE 25, με αυτή της ΓΕΚ Τέρνα να αποδυναμώνεται κατά 3,44% και της Τέρνα Ενεργειακή κατά 3,02%. Στο -3% η μετοχή της Quest, Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank ακολουθούν με απώλειες 2,59% και 2,39% αντίστοιχα, ενώ στο -2,33% βρίσκεται η μετοχή της Εθνικής. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζες: Ποιες προμήθειες περνούν από «κόσκινο»

Space Hellas: Αύξηση 37,86% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών το εννιάμηνο

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Ανεβάζει το guidance για το 2022 – Σπάει το φράγμα του 1 GW το 2023

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News