Business & Finance Παρασκευή 2/12/2022, 12:16
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Οδεύει στο κλείσιμο της εβδομάδας υποχωρώντας

Χρηματιστήριο: Οδεύει στο κλείσιμο της εβδομάδας υποχωρώντας

Πτωτικά κινείται στην τελευταία συνεδρίαση για την τρέχουσα εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια συνεδρίαση η έκβαση της οποίας θα κρίνει και που θα «κάτσει η μπίλια» για την εβδομάδα. Το χθεσινό +1,11% πέρασε το ελληνικό χρηματιστήριο σε θετικό έδαφος για την εβδομάδα και το σημερινό κλείσιμο είναι αυτό που θα διαμορφώσει την εβδομαδιαία εικόνα. 

Μετά από δύο συνεδριάσεις με υψηλούς τζίρους (της Τετάρτης τα 282 εκατ. ευρώ προήλθαν από τη συγκυρία του rebalancing των δεικτών MSCI  και το κλείσιμο θέσεων από τους ξένους επενδυτές), σήμερα η ελληνική αγορά δείχνει σημάδια ανασύνταξης με πιο περιορισμένη συναλλακτική δραστηριότητα. 

Η σταθερά των 920 μονάδων 

Ο Γενικός Δείκτης με την πτώση της τάξεως του 0,45% που καταγράφει έχει διολισθήσει υπό των 920 μονάδων, στις 918,24 μονάδες. Το χθεσινό πάτημα στις 922 μονάδες ήταν μια κίνηση που άφησε υποσχέσεις, καθώς όποια υψηλά του επιπέδου αυτού θα καταρρίπτονται, θα είναι αυτά που χάθηκαν στην καθοδική πορεία αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. 

Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 18 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει διαμορφωθεί στα 6 εκατ. Μετοχές.

Πτωτικά κινούνται και οι Δείκτες Υψηλής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, ο πρώτος κατά 0,44% και ο δεύτερος κατά 0,11%. Οριακά στο -0,05% υπό του μηδενός βρίσκεται ο δείκτης των τραπεζών. 

Σε κλοιό πιέσεων εκ νέου αυτή την εβδομάδα οι μετοχές του ομίλου Τέρνα, με αυτή της ΓΕΚ Τέρνα να διαγράφει 2,92% και της Τέρνα ενεργειακή 2,66%. Quest, Βιοχάλκο και ΔΕΗ με απώλειες 1,36%, 1,22% και 1,04% αντίστοιχα. 

Ενδεικτικό της σημερινής νοθρώτητας, ότι από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης αυτή που ξεχωρίζει είναι της Jumbo με άνοδο της τάξεως του 0,53%. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Space Hellas: Αύξηση 37,86% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών το εννιάμηνο

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Ανεβάζει το guidance για το 2022 – Σπάει το φράγμα του 1 GW το 2023

Mevaco: Εκτίναξη του κύκλου εργασιών το γ΄ 3μηνο και στο 9μηνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News