Business & Finance Παρασκευή 11/11/2022, 14:21
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Περιορίζει τα κέρδη του – Προσπάθεια να κρατήσει τις 900 μονάδες 

Χρηματιστήριο: Περιορίζει τα κέρδη του – Προσπάθεια να κρατήσει τις 900 μονάδες 

Περιορίζει τα κέρδη του σε σχέση με το πρωί το Χρηματιστήριο Αθηνών, ωστόσο καταφέρνει να συντηρείται στο ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων, ένα επίπεδο που έχει δείξει αδυναμία να διατηρηθεί δύο φορές από τις αρχές του καλοκαιριού. 

Ενώ στις αγορές στην Ευρώπη υπήρχε ένα θετικό κλίμα μετά το χθεσινό ράλι στη Wall Street εξαιτίας της επιβράδυνσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, στη συνέχεια ήρθαν οι φθινοπωρινές προβλέψεις της Κομισιόν και μαζί τους ένας προβληματισμός. Κι αυτό διότι η Επιτροπή αναμένει απότομη επιβράδυνση της οικονομίας της Ευρωζώνης στο 0,3% το 2023 με πληθωρισμό στο 6,1% (8,5% εκτιμάει ότι θα κλείσει στο τέλος του 2022).

Για την Ελλάδα, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ανάπτυξη 1% με πληθωρισμό στο 6% το 2023, από 6% φέτος και με τον πληθωρισμό στο 10% φέτος. 

Η αναθεώρηση αυτή σε σχέση με τις καλοκαιρινές προβλέψεις έθεσε ξανά τους επενδυτές σε προβληματισμό αναφορικά με την πορεία της οικονομίας.

Στόχος να κρατηθούν οι 900 μονάδες 

Στη Λεωφόρο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης έχει παραδώσει μέρος των κερδών που κατέγραφε σε σχέση με το πρωί, καταφέρνει εντούτοις με την άνοδό του της τάξεως του 0,29% να κρατάει τις 900 μονάδες (901,54 μονάδες). Ο τζίρος κινείται υψηλότερα σε σχέση με τα μέτρια και χαμηλά επίπεδα των τελευταίων μηνών διαμορφούμενος στα 43 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στα 16,4 εκατ. μετοχές. 

Οριακά άνω του μηδενός κινείται ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, με τον Mid Cap να έχει αγγίξει το +0,80%. Οριακά χαμηλότερα του μηδενός βρίσκεται ο τραπεζικός δείκτης, παρά το γεγονός ότι η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς πραγματοποιεί ράλι με άλμα 3,12% (παίρνοντας ώθηση από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της), πίσω μεταξύ των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης από της Quest (+4,68%) και της Τέρνα Ενεργειακή. Η εν λόγω μετοχή εντάχθηκε στον δείκτη MSCI Standard Greece, μια εξέλιξη που την έχει στείλει σήμερα στο +3,81%. Κέρδη της τάξεως του 2,84% παρουσιάζει η μετοχή της Aegean, παίρνοντας κι αυτή ώθηση από τα αποτελέσματά της. 

Η μοναδική μετοχή στην οποία ασκούνται έντονες πιέσεις είναι αυτή της Eurobank, καθώς χάνει 1,47%, καμία άλλη μετοχή από αυτές που υποχωρούν δεν έχουν ξεπεράσει το -1% (Coca Cola, Τιτάν, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Εθνική, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, Mytilineos, ΟΤΕ).

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζα Πειραιώς: Καθαρά κέρδη 386 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο

Στον MSCI Greece μπαίνει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News