Business & Finance Παρασκευή 11/11/2022, 11:45
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Κλείσιμο εβδομάδας με «μαξιλάρι» τις 900 μονάδες 

Χρηματιστήριο: Κλείσιμο εβδομάδας με «μαξιλάρι» τις 900 μονάδες 

Το θετικό μομέντουμ των τελευταίων συνεδριάσεων συντηρεί και σήμερα Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, κρατώντας το θετικό πρόσημο και στις πέντε συνεδριάσεις της τρέχουσας εβδομάδας. Με το ανοδικό σερί που μετρά έξι συναπτές συνεδριάσεις, το ελληνικό χρηματιστήριο έχει υπερπηδήσει τις 900 μονάδες για πρώτη φορά από τις 6 Ιουνίου. 

Εν μέσω των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων των ελληνικών εισηγμένων, τα οποία κρίνονται ικανοποιητικά και όχι μόνο, ήρθαν τα χθεσινά στοιχεία που έδειξαν επιβράδυνσης του πληθωρισμού για τον Οκτώβριο και σαν επιστέγασμα η χθεσινή ένταξη της μετοχής της Τέρνα Ενεργειακή στο δείκτη MSCI Standard Greece. Αν μη τι άλλο ήταν μια εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας εκτυλίχθηκαν θετικές εξελίξεις κι έτσι το χρηματιστήριο οδεύει για την έκτη διαδοχική εβδομάδα στην οποία καταγράφει κέρδη. Σε εβδομαδιαία βάση, από την έναρξη του τέταρτου και τελευταίου τριμήνου, η ελληνική αγορά βαίνει «άχαστη». 

Η πρωινή εικόνα

Ο Γενικός Δείκτης δίχως διάθεση «αποχής» από τη γενικευμένη ανοδική τάση στις διεθνείς αγορές, καταγράφει κέρδη περί του 0,80% και έχει ανέβει στις 906,81 μονάδες. Ο τζίρος έχει αγγίξει τα 20 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών τα 8 εκατ. μετοχές.

Χαμηλές πτήσεις για τους Δείκτες Υψηλής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, σημειώνοντας άνοδο 0,49% και 0,29% αντίστοιχα, με τον τραπεζικό δείκτη να κινείται υψηλότερα κατά 0,51%. Οι τράπεζες αυτή την εβδομάδα είχαν την τιμητική τους, καθώς ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, Aegean και Πειραιώς έχουν υπερβεί το +4%, παίρνοντας ώθηση από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους, χθες η πρώτη και σήμερα η δεύτερη, ενώ η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή ενισχύεται κατά 3,81%. 

Προς την αντίθετη κατεύθυνση με ήπια πτώση κινούνται οι μετοχές των Motor Oil, Eurobank, Coca Cola, Σαράντης. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζα Πειραιώς: Καθαρά κέρδη 386 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο

Στον MSCI Greece μπαίνει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News