Business & Finance Πέμπτη 10/11/2022, 13:42
ΑΓΟΡΕΣ

Eurobank Equities: Διατηρεί την τιμή στόχο του ΟΤΕ στα 17,1 ευρώ 

Eurobank Equities: Διατηρεί την τιμή στόχο του ΟΤΕ στα 17,1 ευρώ 

Στα 17,1 ευρώ διατηρεί την τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ η Eurobank Equities, στην ανάλυσή της κατόπιν της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της εισηγμένης για το γ΄ τρίμηνο του 2022, με τον τζίρο να εμφανίζεται αυξημένος. Παράλληλα η χρηματιστηριακή δίνει σύσταση διακράτησης (hold) για τη μετοχή, για την οποία όπως αναφέρουν οι αναλυτές η εικόνα της επί του παρόντος είναι ισορροπημένη.

Σε ένα σημείο που στέκονται οι αναλυτές είναι στο πώς διαμορφώνεται η εικόνα στον ευρωπαϊκό κλάδο τηλεπικοινωνιών ο οποίος έχει δει από τον περασμένο Ιούλιο η αποτίμησή του να υποχωρεί, καθώς ο δείκτης EV/EBITDA από το 6,5x έχει πέσει στο 6x. Aπό την έναρξη του τρίτου τριμήνου η μετοχή του ΟΤΕ παρουσιάζει απώλειες της τάξεως του 4,5%, ωστόσο απέχουν παρασάγγας από το -12% του ευρωπαϊκού κλάδου. 

Η Eurobank επισημαίνει επίσης ότι το ισχυρό α΄ εξάμηνο με αύξηση των EBITDA κατά 7,6% σε ετήσια βάση, παρέχει τα εχέγγυα για να κλείσει το έτος με μια καλή εικόνα και να αντισταθμίσει έτσι την επιβράδυνση των EBITDAaL που αναμένουν οι αναλυτές κατά 1,8%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΟΤΕ: Αυξημένος ο τζίρος το γ’ τρίμηνο – Τι προβλέπει για το σύνολο του έτους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News