Business & Finance Τρίτη 29/12/2020, 16:49
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ με το καλημέρα στη Wall Street 

Νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ με το καλημέρα στη Wall Street 

Με παρακαταθήκη τα χθεσινά υψηλά ιστορικά ρεκόρ που σημείωσαν και οι 3 βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street.

Αν ισχύει το γνωμικό ότι η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται, τότε ήδη τα futures έχουν φροντίσει να διαμορφώσουν το σημερινό κλίμα σημειώνοντας με τη σειρά τους νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ και κατά πως δείχνουν οι πρόδρομες ενδείξεις, η συνεδρίαση αναμένεται να είναι μια επανάληψη της χθεσινής. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φύλαγε για το τέλος το καλό, υπογράφοντας την Κυριακή το βράδυ το νομοσχέδιο με το οποίο 2,3 τρισ. δολάρια θα κατευθυνθούν στην στήριξη της Αμερικανών και της αμερικανικής οικονομίας, που δεν έχουν καταφέρει ακόμη να ορθοποδήσουν από το πλήγμα της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Με το νομοσχέδιο αυτό επεκτάθηκαν τα προγράμματα οικονομικής βοήθειας εκατομμύρια Αμερικανών ανέργων και ταυτόχρονα αποτράπηκε το μερικό κλείσιμο της αμερικανικής κυβέρνησης ελλείψει κονδυλίων. 

Στο μεταξύ χθες η Βουλή των Αντιπροσώπων η οποία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς ενέκρινε την αύξηση του επιδόματος για τον κορωνοϊό, από τα 600 δολάρια στα 2.000, ωστόσο θα πρέπει να εγκριθεί και από τη Γερουσία, όπου εκεί οι συνθήκες είναι διαφορετικές καθώς την πλειοψηφία την έχουν οι Ρεπουμπλικανοί. 

Η συγκυρία μοιάζει ιδανική για τις αμερικανικές μετοχές, καθώς πέραν του νέου δημοσιονομικού πακέτου, η έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού, έχει πυροδοτήσει ένα κύμα ενθουσιασμού για επιτάχυνση της ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Η άνευ προηγουμένου διευκολυντική νομισματική πολιτική, η επίσης πρωτοφανής κυβερνητική στήριξη και τα θετικά νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, έχουν προσφέρει γενναιόδωρα στήριξη στους αμερικανικούς χρηματιστηριακούς δείκτες, μετά τη συντριβή τους τον Μάρτιο. 

Ο S&P 500 έχει τροχοδρομήσει για το καλύτερο δ ΄ τρίμηνό του από το 2011, την ώρα που τα κέρδη του από τις αρχές του αγγίζουν το 15%. 

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης η μετοχή της Boeing κινούταν ανοδικά κι ενώ σήμερα το 737 Max επιστρέφει στους αιθέρες των ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά την καθήλωση των συγκεκριμένων αεροσκαφών από τον Μάρτιο του 2019 εξαιτίας των δύο θανατηφόρων ατυχημάτων, για να πραγματοποιήσει την πτήση εσωτερικού της American Airlines. 

Με το «καλημέρα» Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq ήδη έχουν σημειώσει νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ κινούμενο σε ένα εύρος μεταξύ του +0,30% και +0,45%. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News