Business & Finance Πέμπτη 24/12/2020, 17:45
ΑΓΟΡΕΣ

Η Wall Street υποδέχεται τον Άι Βασίλη σε κλίμα εορταστικό 

Η Wall Street υποδέχεται τον Άι Βασίλη σε κλίμα εορταστικό 

Εορταστικός είναι ο τόνος στην τελευταία συνεδρίαση της Wall Street πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, μία συνεδρίαση η οποία θα ολοκληρωθεί τρεις ώρες νωρίτερα, εξαιτίας της σημερινής ημιαργίας. 

Με τη σημερινή συνεδρίαση το αμερικανικό χρηματιστήριο εισέρχεται στο λεγόμενο ράλι του Άι Βασίλη, δηλαδή τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις του έτους συν τις δύο πρώτες του καινούργιου χρόνου (φέτος περιλαμβάνεται η σημερινή συνεδρίαση διότι η 27η Δεκεμβρίου πέφτει Κυριακή), διάστημα κατά το οποίο καταγράφει κέρδη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της CFRA Research και μετρώντας από το 1945, η Wall Street σε 55 χρόνια από τα συνολικά 76 παρουσίασε κέρδη. 

Το ράλι αυτό ενισχύει κατά 1,3% τον S&P 500 από το 1969, σύμφωνα με τα στοιχεία της Stock Trader’s Almanac. Συνολικά μια χρονιά ξεκινώντας με το ράλι του Άι Βασίλη, ακολουθείται από κέρδη κατά μέσο όρο 9,7% του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, σε σύγκριση με το 9% του συνολικού μέσου όρου για όλα τα έτη. 

Ο S&P 500 από την αρχή του έτους έχει ενισχυθεί κατά σχεδόν 14%, ο Dow Jones κατά 5,6%, με τον τεχνολογικό Nasdaq να έχει διαπρέψει καταγράφοντας κέρδη περί του 42%. 

Στις πρώτες συναλλαγές ο Dow Jones κινείται υψηλότερα κατά 0,13%, ο S&P 500 κατά σχεδόν 0,30%, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,45%. 

Απούσα από τη σημερινή γιορτή η μετοχή του κινεζικού κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, η οποία πραγματοποιεί βουτιά σχεδόν 15%, μετά τα δημοσιεύματα ότι οι ρυθμιστικές αρχές στην Κίνα διεξάγουν έρευνα για μονοπωλιακές πρακτικές. 

moneyreview με πληροφορίες από Reuters 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News