Business & Finance Δευτέρα 28/12/2020, 17:25
ΑΓΟΡΕΣ

Επιστροφή στη δράση με ιστορικά υψηλά ρεκόρ στη Wall Street 

Επιστροφή στη δράση με ιστορικά υψηλά ρεκόρ στη Wall Street 

Δριμύτερη επέστρεψε στην ενεργό δράση η Wall Street στην τελευταία εβδομάδα για το 2020, μετά το διάλειμμα για τις διακοπές των Χριστουγέννων, με τους 3 βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να έχουν ήδη καταγράψει νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ από τις πρώτες συναλλαγές, στην ημέρα των ιστορικών υψηλών ρεκόρ όπως αποδεικνύεται, καθώς και ο γερμανικός DAX στη Φρανκφούρτη έχει σπάσει και αυτός το δικό του υψηλό ρεκόρ από τις 20 Φεβρουαρίου. 

Σε ρόλο Άι Βασίλη στη σημερινή συνεδρίαση ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αντί για δώρα έφερε χαρμόσυνα νέα, μετά την έγκριση του νομοσχεδίου που απελευθερώνει 900 δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση του οικονομικού αντίκτυπου από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος όπως συνηθίζει, απρόβλεπτα χθες βράδυ προχώρησε στην υπογραφή του πολύπαθους όπως εξελίχθηκε νομοσχεδίου -παρά την ευρεία κριτική που του είχε ασκήσει και το βέτο που είχε απειλήσει να ασκήσει εναντίον του-, αποτρέποντας έτσι το μερικό κλείσιμο της αμερικανικής κυβέρνησης και εξασφαλίζοντας, ότι εκατομμύρια άνεργοι Αμερικανοί θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας. 

Οι μετοχές των εταιρειών οι οποίες θεωρούνται ότι θα ευνοηθούν από το νέο νομοσχέδιο, όπως των αεροπορικών καθώς προβλέπεται οικονομική ενίσχυση προς αυτές, προσφέρουν τη σημερινή στήριξη στη Wall Street, ενώ κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές των Big Tech. 

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έχει ανεβάσει ταχύτητα από την έναρξη της συνεδρίασης, διαγράφοντας τις απώλειες με τις οποίες έκλεισε την παραμονή των Χριστουγέννων. 

Από τις 24 Δεκεμβρίου και έως τις δύο πρώτες συνεδριάσεις του 2021, η Wall Street εισέρχεται στο λεγόμενο ράλι του Άι Βασίλη, διάστημα κατά το οποίο παραδοσιακά σημειώνει κέρδη. 

Από την αρχή του έτους ο Dow Jones ενισχύεται κατά 6,4%, ο S&P 500 κατά 15,4%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει σημαντικά κέρδη της τάξεως του 43,2%.

Στο πρώιμο στάδιο ωστόσο της σημερινής συνεδρίασης ο τεχνολογικός δείκτης παρουσιάζει τη μικρότερη άνοδο 0,22%, την ώρα που ο Dow Jones κινείται υψηλότερα κατά 0,90% ήτοι 268 μονάδες και ο S&P 500 κατά σχεδόν 0,80%.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News