Business & Finance Τετάρτη 28/09/2022, 20:18
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ανοδικό γύρισμα με εξαίρεση την ευρωπεριφέρεια

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ανοδικό γύρισμα με εξαίρεση την ευρωπεριφέρεια

Με έντονη νευρικότητα και μεικτά πρόσημα έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, αν και αρκετά υψηλότερα από τα χαμηλά ημέρας, παρά τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Την ρότα των αγορών άλλαξε η παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας η οποία ανακοίνωσε έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, προκειμένου να σταματήσει την ελεύθερη άνοδο των αποδόσεων των βρετανικών κρατικών ομολόγων μετά την ανακοίνωση των δημοσιονομικών μέτρων της νέας κυβέρνησης, παρασύροντας και τις αποδόσεις των υπόλοιπων ευρωπαϊκών. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,3%, αφού όμως ενδοσυνεδριακά οι απώλειές του έφθασαν σχεδόν 2%. Από τους επιμέρους κλάδους, πλήγμα δέχθηκαν οι τράπεζες, που έκλεισαν με απώλειες 2,2%, ενώ ακολουθεί ο κλάδος ασφαλειών με πτώση 1,6%. Στον αντίποδα, ο κλάδος υγείας που κατέγραψε κέρδη 1,8%.

Με κέρδη έκλεισε και ο δείκτης των blue chips της Ευρωζώνης, STOXX 50, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,20%.

Στα επιμέρους ταμπλό, ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη κατάφερε να καλύψει απώλειες 2% για να κλείσει με θετικό πρόσημο 0,36%, όπως και ο CAC 40 στο Παρίσι, που τερμάτισε 0,19% υψηλότερα. Με άνοδο 0,30% έκλεισε και ο FTSE 100 στο Λονδίνο, που επίσης ανέστρεψε τις ενδοσυνεδριακές του απώλειες.

Στον αντίποδα, με απώλειες αλλά μακριά από τα χαμηλά ημέρας έκλεισαν τα χρηματιστήρια της ευρωπεριφέρειας. Στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB κατέγραψε πτώση 0,52%, ενώ στη Μαδρίτη, ο IBEX 35 τερμάτισε με οριακή πτώση -0,05%.

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News