Business & Finance Δευτέρα 29/08/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συνέχεια απωλειών – Πτώση 1% για τον Nasdaq

Wall Street: Συνέχεια απωλειών – Πτώση 1% για τον Nasdaq

Πτωτικά κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση, παρότι προσπάθησαν προς στιγμή να περιορίσουν τις αρχικές τους απώλειες, εν μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών για μεγάλες επιτοκιακές αυξήσεις και πιο αυστηρή νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ. 

Ο Dow Jones μάλιστα γύρισε προς στιγμή σε θετικό έδαφος αφού στην αρχή της συνεδρίασης υποχωρούσε περίπου 300 μονάδες. Ωστόσο, έκλεισε με πτώση 184,41 μονάδων ή 0,57%, ο S&P 500 υποχώρησε 0,67%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 1,02%. 

Η τεχνολογία παρουσίασε την χειρότερη επίδοση μεταξύ των κλάδων του S&P 500, καθώς αυξήθηκαν οι ομολογιακές αποδόσεις, ενώ αντίθετα ενέργεια και εταιρείες κοινής ωφελείας είχαν το προβάδισμα. Η μετοχή των 3Μ και Salesforce γνώρισαν τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, όμως η πτώση τους αντισταθμίστηκε από την άνοδο άνω του 1% των Walmart και Chevron. 

Ο τεχνολογικός κλάδος κατέγραψε απώλειες 1,4%, με τις μετοχές των On Semiconductor, AMD και Nvidia να υποχωρούν περισσότερο από 2%, ενώ της Apple περισσότερο από 1%. 

Να σημειωθεί ότι η απόδοση του αμερικανικού διετούς, που είναι πολύ πιο ευαίσθητο στις επιτοκιακές αυξήσεις, εκτινάχθηκε σε υψηλό 15 ετών. 

Η σημερινή κίνηση ακολούθησε το απότομο sell off της Παρασκευής, όταν ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, διέψευσε κάθε ελπίδα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ σκοπεύει να αλλάξει ρότα στη νομισματική πολιτική της τους επόμενους μήνες. Ο Dow υποχώρησε 1.008 μονάδες ή περίπου 3%, στην χειρότερη ημερήσια επίδοση από το Μάιο, ενώ S&P 500 και Nasdaq κατέγραψαν απώλειες 3,4% και 3,9% αντίστοιχα, στην χειρότερη επίδοση από τον Ιούνιο. Οι απώλειες αυτές περιόρισαν τα κέρδη του Αυγούστου και για τους τρεις χρηματιστηριακούς δείκτες. 

«Παρότι οι απότομες ρευστοποιήσεις μετριάστηκαν, δεν υπάρχει ουσιαστικά ζήτηση από πλευράς επενδυτών, ακόμη και εάν η αγορά επιχείρησε να βελτιώσει την εικόνα της, καθώς αναμένει σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία, όπως για μεταποίηση στην Κίνα και πληθωρισμό στην Ευρωζώνη την Τετάρτη και τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ την Παρασκευή», αναφέρει ο Adam Crisafulli της Vital Knowledge. 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News