Business & Finance Τετάρτη 24/08/2022, 17:13
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικρές μεταβολές ενόψει της ομιλίας Πάουελ

Wall Street: Μικρές μεταβολές ενόψει της ομιλίας Πάουελ

Μικρές μεταβολές έκαναν οι αμερικανικοί δείκτες στην αρχή της συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένα τα βλέμματα στο ετήσιο συνέδριο της Fed, αναμένοντας την ομιλία του προέδρου Τζερόμ Πάουελ για τη στάση της Τράπεζας στη μάχη εναντίον του πληθωρισμού.

Ενόψει του συνεδρίου που ξεκινά αύριο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διολίσθησε 5,5 μονάδες ή 0,02%. Ο S&P 500 κατέγραψε οριακές απώλειες 0,09% και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq 0,22%.

Μεγαλύτερα κέρδη εμφανίζουν οι μετοχές των ενεργειακών επιχειρήσεις στον S&P 500, ενώ «βαρίδι» για την αγορά αποτελούν οι τομείς της τεχνολογίας και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Για τον Dow και τον S&P θα πρόκειται για την τρίτη διαδοχική συνεδρίαση με απώλειες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε χθες με μικρά κέρδη. Ο S&P 500 συγκεκριμένα αναμένεται να ολοκληρώσει τον Αύγουστο στα ίδια επίπεδα, ενώ τον Ιούλιο είχε κάνει ράλι με κέρδη τουλάχιστον 9%.

Σημειώνεται ότι το τριήμερο συνέδριο της Fed ξεκινά αύριο, ενώ η ομιλία του Πάουελ είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή το πρωί. Αναλυτές της αγοράς αναμένουν ότι θα επαναλάβει τον στόχο της Τράπεζας για μείωση του πληθωρισμού και τον στόχο για σταθερότητα των τιμών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News