Business & Finance Πέμπτη 25/08/2022, 14:31
ΑΓΟΡΕΣ

Γιατί η μετοχή της Tesla είναι πολύ φθηνότερη σήμερα;

Γιατί η μετοχή της Tesla είναι πολύ φθηνότερη σήμερα;

Όχι, ο Έλον Μασκ δεν ανέβασε τίποτα στο Twitter για την ζήτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, για τις λειτουργίες «πλήρους αυτονομίας», κάποιο meme ή οποιαδήποτε εξέλιξη στην υπόθεση-σήριαλ του Twitter. Κι όμως, με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στην Wall Street, η τιμή της μετοχής της Tesla θα είναι σημαντικά χαμηλότερη.

Μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης, η Tesla ολοκλήρωσε σπλιτ της μετοχής 3 προς 1, που σημαίνει πλέον ότι η κάθε μετοχή κοστίζει το ένα τρίτο σε σχέση με την χθεσινή της αξία. Με δεδομένο ότι η τιμή της μετοχής έκλεισε περίπου στα 891 δολάρια χθες, σήμερα θα κοστίζει λιγότερο από 300 δολάρια.

Προτού όμως αρχίσετε να πανηγυρίζετε ότι η μετοχή είναι τώρα φθηνότερη, θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν ότι η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, περίπου 930 δισ. δολάρια χθες, παραμένει σταθερή. Μάλιστα, οι μετοχές συναλλάσσονται τουλάχιστον 70 φορές πάνω από τις προβλέψεις κερδοφορίας για φέτος, παρότι η αξία τους έχει διολισθήσει περίπου 15% από την αρχή του έτους λόγω ανησυχιών για τον έντονο ανταγωνισμό στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά και της δυνατότητας διαχείρισης μίας σειράς εταιρειών από τον Έλον Μασκ.

Η μοναδική πραγματική αλλαγή που επιφέρει το σπλιτ είναι ότι οι ήδη υφιστάμενοι επενδυτές κατέχουν τριπλάσιο αριθμό μετοχών, με την αξία τους να έχει μειωθεί κατά τα δύο τρίτα. Αυτό βέβαια ισχύει και για τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, τον Έλον Μασκ, ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει περίπου 15% των κοινών μετοχών της Tesla.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το δεύτερο σπλιτ της εταιρείας τα τελευταία δύο χρόνια, με το τελευταίο να εγκρίνεται τον Ιούνιο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Ο Elon Musk μας τρολάρει όλους: Τα 10+1 πιο εξωφρενικά tweets του

Βρήκε στήριγμα ο Μασκ: Η «σωτήρια» κατάθεση του πληροφοριοδότη εναντίον του Twitter

Οδηγός Tesla βρήκε μια ανατριχιαστική λύση για να μην χάσει ποτέ ξανά τα κλειδιά του

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News