Business & Finance Δευτέρα 11/07/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανησυχίες για τα εταιρικά κέρδη – Πτώση άνω του 2% για το Nasdaq

Wall Street: Ανησυχίες για τα εταιρικά κέρδη – Πτώση άνω του 2% για το Nasdaq

Mε πτώση έκλεισε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου οι οποίες θα μπορούσαν να δώσουν μία ένδειξη για το πώς ο πληθωρισμός επηρεάζει τις επιχειρήσεις και το πως αυτές θα πορευτούν τους επόμενους μήνες.  

Ο Dow Jones υποχώρησε 164,31 μονάδες ή 0,52%, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,15%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 2,26%, «σπάζοντας» το ανοδικό σερί των προηγούμενων πέντε ανοδικών συνεδριάσεων. 

«Η προσμονή δεν είναι για τα κέρδη αυτά καθεαυτά, αλλά για τις μελλονικές οικονομικές προσδοκίες. Δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία τα κέρδη και τα έσοδα όσο το πώς αναμένονται να διαμορφωθούν οι μελλοντικές δραστηριότητες», αναφέρει ο Τιμ Λέσκο της Mariner Wealth Advisors. 

O Tζακ Αμπλιν, ιδρυτικός εταίρος της Cresset Capital, εκτιμά ότι οι επιχειρήσεις θα είναι πολύ συγκρατημένες στις προβλέψεις τους, καθώς βρίσκονται αντιμέτωπες με τις υψηλότερες τιμές, την επιβραδυνόμενη ανάπτυξη και την πιο επιθετική νομισματική πολιτική της Fed. 

H περίοδος εταιρικών ανακοινώσεων ξεκινά με τις PepsiCo και Delta Air Lines την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ ακολουθούν οι τράπεζες JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Wells Fargo και Citigroup. 

Oι μετοχές από τον χώρο των καζίνο Wynn Resorts και Las Vegas Sands καθοδήγησαν τις σημερινές απώλειες, με πτώση 6% εκάστη εν μέσω της ολοένα και μεγαλύτερης εξάπλωσης των κρουσμάτων Covid στην Κίνα. 

Σε πτώση και ο κλάδος της τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών, με απώλειες 2% και με επικεφαλής τις μετοχές τεχνολογίας. Η Alphabet και η Amazon υποχώρησαν περίπου 2% εκάστη, ενώ η Tesla 6%. Πιέσεις στο Dow άσκησε και η πτώση 2% των Boeing και Walt Disney. 

Σημαντικές απώλειες, της τάξης του 11,3%, κατέγραψε και η μετοχή του Twitter από τη στιγμή που ο Έλον Μασκ αποφάσισε να αποσυρθεί από τη συμφωνία για την εξαγορά της δημοφιλούς πλατφόρμας, ύψους 44 δισ.δολαρίων, επικαλούμενος τις ανακρίβες για τους ψευδείς λογαριασμούς.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν οι επενδυτές και τα στοιχεία για το δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουνίου στις ΗΠΑ. Τα στοιχεία αναμένεται να δείξουν ότι ο βασικός πληθωρισμός, συμπεριλαμβανομένων των τιμών ενέργειας και τιμών διατροφής, αυξήθηκε στο 8,8% από το 8,6% του Μαίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Dow Jones.  

 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Twitter: Βουτιά 7% για τη μετοχή μετά το ναυάγιο του deal

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News