Business & Finance Δευτέρα 11/07/2022, 17:24
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Έναρξη εβδομάδας με απώλειες στη σκιά του Twitter

Wall Street: Έναρξη εβδομάδας με απώλειες στη σκιά του Twitter

Με το Twitter να βρίσκεται στην «καρδιά» της σημερινής επικαιρότητας και τη μετοχή του να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών αλλά για τον λάθος λόγο, οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες έχουν εισέλθει στην καινούργια εβδομάδα κινούμενοι πτωτικά. 

Έτσι το αμερικανικό χρηματιστήριο δεν καταφέρνει να διατηρήσει το θετικό μομέντουμ της προηγούμενης εβδομάδας, διάστημα το οποίο ολοκλήρωσε ο Nasdaq ενισχυμένος κατά 4,6%, ο S&P 500 κατά 1,9% και ο Dow Jones κατά 0,9%. Σήμερα ο τελευταίος υποχωρεί κατά 0,43%, ο S&P 500 χάνει περί του 1,20%, με τον Nasdaq να αποδυναμώνεται κατά 2,30%. 

Από χθες το Twitter πρωταγωνιστεί  στην επικαιρότητα και από σήμερα στους επενδυτικούς κύκλους, μετά την απόσυρση της προσφοράς εξαγοράς του από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Ίλον Μασκ. Μετά τα δημοσιεύματα για την απόσυρση της προσφοράς ύψους 44 δισ. δολαρίων, η μετοχή του μέσου κοινωνικής δικτύωσης καταγράφει απώλειες περί του 6%. 

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι πολύ σημαντική, καθώς αρχίζει επίσημα η περίοδος των ανακοινώσεων των αμερικανικών εισηγμένων αναφορικά με την πορεία τους το β΄ τρίιμηνο. 

Την ανεπίσημη έναρξη σηματοδοτεί σε κάθε περίοδο οι ανακοινώσεις των big banks της Wall Street, οι οποίες είναι προγραμματισμένες προς το τέλος της εβδομάδας. 

Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης επικρατεί μια αναστάτωση, καθώς σήμερα η απόδοση του διετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου ανέβηκε υψηλότερα από αυτή του δεκαετούς τίτλου.

Η αναστροφή της απόδοσης των κρατικών ομολόγων (του βραχυπρόθεσμου τίτλου να διαπραγματεύεται υψηλότερα του μακροπρόθεσμου, στο παρελθόν έχει λειτουργήσει ως προπομπός οικονομικής ύφεσης). 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News