Business & Finance Δευτέρα 20/06/2022, 15:28
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Διατηρείται σε ανοδική τροχιά με ήπια κέρδη

Χρηματιστήριο: Διατηρείται σε ανοδική τροχιά με ήπια κέρδη

Διατηρείται η ανοδική τάση του Χρηματιστηρίου Αθηνών , μια τάση όμως που είναι σχετικά ήπια. Όπως και στην Ευρώπη έτσι και στη Λεωφόρο Αθηνών οι επενδυτές δείχνουν συγκρατημένοι και απρόθυμοι να προχωρήσουν σε κινήσεις που θα μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερη ώθηση στις μετοχές και κατ’ επέκταση στου δείκτες.

Η εικόνα στο ελληνικό χρηματιστήριο

Λίγο μετά τις 15:00 ο Γενικός Δείκτης έχει ελαφρώς ανακόψει ταχύτητα από το +1% που διαπραγματευόταν νωρίτερα, καθώς σημειώνει άνοδο 0,83%, στις 832,36 μονάδες.
Η έλλειψη κινητικότητας αποτυπώνεται στον τζίρο ο οποίος έχει διαμορφωθεί στα 24,2 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στα 7 εκατ. τεμάχια.  

Με το ίδιο ποσοστό θετικής μεταβολής (+0,85%) κινείται ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, με αυτόν της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης υψηλότερα στο +1,24%, σε ρηχά νερά ο τραπεζικός δείκτης με άνοδο 0,55%, καθώς δεν φθάνουν τα κέρδη των Alpha Bank (+1,49%) και Πειραιώς (+1,54%).

ΔΕΗ και ΟΤΕ εξακολουθούν να προπορεύονται με κέρδη 4% και 3,12%, εμφανώς οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με την καλύτερη σημερινή εικόνα. Jumbo, Lamda, Mytilineos, ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή με άνοδο μεταξύ 1,79% έως 1,24%.

Πιέσεις ασκούνται στη μετοχή της Motor Oil, καθώς υποχωρεί κατά 3,66%, με τη μετοχή της Coca Cola να βρίσκεται στο -1,13%. Aegean, Quest και Eurobank με ανεπαίσθητες απώλειες.

Αναβάθμιση από τον οίκο R&Ι

Από τη Λεωφόρο Αθηνών σήμερα απουσιάζουν οι επενδυτές κι έτσι η αναβάθμιση της Ελλάδας από τον ιαπωνικό όμιλο R&Ι δεν κατάφερε να κινητοποιήσει τα πράγματα.

Με την αναβάθμιση αυτή ο οίκος έφερε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας μια βαθμίδα πριν από την επενδυτική διαβάθμιση.

Όπως σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, είναι ο τέταρτος οίκος αξιολόγησης, μετά την Standard & Poor’s, την DBRS και την SCOPE Ratings, που αποδίδει, στο Ελληνικό Δημόσιο, βαθμίδα πιστοληπτικής ικανότητας ισοδύναμη με ΒΒ+, δηλαδή μία μόλις βαθμίδα πριν την επενδυτική.

Πρόκειται για την 11η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας την τελευταία τριετία, παρά τις διαδοχικές, εξωγενείς κρίσεις, αποτέλεσμα της άσκησης ορθής οικονομικής πολιτικής, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Αναβάθμισε την Ελλάδα η R&I: Ενα σκαλοπάτι πριν την επενδυτική βαθμίδα

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News