Business & Finance Παρασκευή 17/06/2022, 14:50
ΑΓΟΡΕΣ

Χρημαστιστήριο: Προσπαθεί να διαγράψει τις χθεσινές απώλειες 

Χρημαστιστήριο: Προσπαθεί να διαγράψει τις χθεσινές απώλειες 

Ανεβάζει ρυθμό όσο εξελίσσεται η σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, στη συνεδρίαση που ολοκληρώνει μια εβδομάδα στην οποία οι αγορές ανά τον κόσμο ταρακουνήθηκαν στον τόνο που όρισαν οι κεντρικές τράπεζες. 

Στις αγορές σήμερα μετά τις επεισοδιακές συνεδριάσεις της τρέχουσας εβδομάδας έχει επέλθει μια αναμενόμενη αποκατάσταση.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι επιτοκιακές αυξήσεις από Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας και Τράπεζα της Αγγλίας, ενώ σήμερα η Τράπεζα της Ιαπωνίας επέλεξε γι άλλη μια φορά να παραμείνει αδρανής και να μην αυξήσει τα επιτόκιά της.

Αναφορικά με την Ευρώπη, η έκτακτη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν κατάφερε να πείσει τις αγορές ότι μπορεί να επαναφέρει κάποια ισορροπία στην αγορά κρατικών ομολόγων, οι αποδόσεις των οποίων καταγράφουν τη μία μετά την άλλη άνοδο. 

Η εικόνα στο ελληνικό χρηματιστήριο

Με οδηγό της μετοχές του ομίλου Τέρνα, αλλά και της ΔΕΗ, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 2,18% και βρίσκεται πολύ κοντά να διαγράψει τις χθεσινές απώλειες της τάξεως του 2,82%.

Η άνοδος αυτό έχει φέρει τον ΓΔ στις 833,02 μονάδες ανοίγοντας την απόσταση από τις 815 μονάδες του χθεσινού κλεισίματος. 

Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 44 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος συναλλαγών έχει διαμορφωθεί στα 15 εκατ. τεμάχια. 

Ταχύτητα έχει ανεβάσει και ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης βρισκόμενος στο +2,11%, ενώ ο Mid Cap διαπραγματεύεται πέριξ του +1,51%. 

Το +2% έχει υπερπηδήσει και ο τραπεζικός δείκτης, ενώ ξεχωρίζουν οι κλαδικοί δείκτης των τροφίμων και ποτών και των κατασκευών.

Η φημολογία για εξαγορά της Τέρνα Ενεργειακή από fund της Αυστραλίας επανήλθε, αναφορές που έχουν λειτουργήσει ως ωστική δύναμη στη μετοχή της η οποία φλερτάρει σήμερα με το +10%. 

Μερίδιο από τη σημερινή «λάμψη» της Τέρνα Ενεργειακή έχουν πάρει τόσο η ΔΕΗ όσο και η ετέρα μετοχή του ομίλου ΓΕΚ, η ΓΕΚ Τέρνα, καταγράφοντας κέρδη 5,57% και 4,84% αντίστοιχα. 

Στο +3,63% βρίσκεται η μετοχή της Coca Cola και στο +3,10% αυτή της Alpha Bank και ακολουθούν Jumbo (+2,73%), Τιτάν (2,70%), ΟΤΕ (+2,59%).

Κόντρα στη σημερινή ροή, δύο μετοχές οι οποίες έχουν δείξει αντοχές το τελευταίο διάστημα, αυτές των Σαράντης και Quest οι οποίες υποχωρούν κατά 1,59% και 3,37% αντίστοιχα, με τη μετοχή των ΕΛΠΕ (-0,31%%) να συμπληρώνει την τριάδα των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης που δεν ακολουθούν τη σημερινή τάση. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News