Business & Finance Παρασκευή 3/06/2022, 12:16
ΑΓΟΡΕΣ

Προς νέα φούσκα dot.com; Ξεσκαρτάρισμα στα cryptos αναμένουν εταιρείες του κλάδου

Προς νέα φούσκα dot.com; Ξεσκαρτάρισμα στα cryptos αναμένουν εταιρείες του κλάδου

Εκατοντάδες είναι τα ψηφιακά νομίσματα που είναι πιθανό να καταρρεύσουν, ενώ επίσης αναμένεται να μειωθεί ο αριθμός των blockchain μέσα στα επόμενα χρόνια, όπως προβλέπουν στελέχη του χώρου.

Η πρόσφατη κατάρρευση του TerraUSD και του συνδεδεμένου με αυτό Luna, έχει φέρει στο προσκήνιο το ζήτημα του εάν τα χιλιάδες κρυπτονομίσματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή θα επιβιώσουν. Τώρα υπολογίζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 19.000 κρυπτονομίσματα και δεκάδες πλατφόρμες blockchain.

«Ένα από τα αποτελέσματα αυτού που είδαμε την περασμένη εβδομάδα με το θέμα του Terra είναι ότι βρισκόμαστε σε μία φάση, όπου ουσιαστικά υπάρχουν υπερβολικά πολλά blockchain και υπερβολικά πολλά κρυπτονομίσματα», δήλωσε στο CNBC, ο Bertrand, διευθύνων σύμβουλος του Web3 Foundation.

«Όπως και στην αρχή του Ίντερνετ είχαμε πολλές εταιρείες dotcom και πολλές από αυτές ήταν απάτη, δεν προσέφεραν καμία αξία και όλες χάθηκαν. Ενώ τώρα έχουμε πολύ χρήσιμες και καλές εταιρείες», συμπλήρωσε ο Perez στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Από την πλευρά του, ο Brad Garlinghouse, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ripple, η οποία δραστηριοποιείται σε διασυνοριακές πληρωμές με blockchain, δήλωσε: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει αμφιβολία σχετικά με το εάν χρειαζόμαστε ή όχι 19.000 νέα νομίσματα σήμερα. Στις πραγματικές συναλλαγές χρησιμοποιούνται περίπου 180 νομίσματα».

Επίσης, ο Scott Minerd, υψηλόβαθμο στέλεχος στην επενδυτική και συμβουλευτική Guggenheim Investments, έσπειρε περισσότερη απαισιοδοξία όσον αφορά το μέλλον των κρυπτονομισμάτων, λέγοντας ότι τα περισσότερα είναι «σκουπίδια», αλλά και ότι το bitcoin και το ethereum θα επιβιώσουν.

Μετά την πρόσφατη διολίσθηση στην αγορά κρυπτονομισμάτων, η οποία ακόμη αδυνατεί να ανακτήσει τις απώλειες και να αναπτύξει ισχυρή δυναμική, πληθαίνουν οι αμφιβολίες για το μέλλον των ψηφιακών νομισμάτων. Ακόμη πιο προβληματικό είναι βέβαια το γεγονός ότι πλέον μερικές από αυτές τις απόψεις έρχονται μέσα από την ίδια την βιομηχανία και από άτομα που απασχολούνται στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Ψηφιακά νομίσματα: Οι κίνδυνοι για τις κεντρικές τράπεζες

Τι έχουν τώρα να πουν οι σταρ που διαφήμιζαν cryptos;

Έσκασε (επιτέλους) η φούσκα των cryptos;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News