Business & Finance Πέμπτη 5/05/2022, 23:15
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Η χειρότερη ημέρα από το 2020 για τον Dow Jones – Βαριές απώλειες στον Nasdaq

Wall Street: Η χειρότερη ημέρα από το 2020 για τον Dow Jones – Βαριές απώλειες στον Nasdaq

Με σαρωτικές απώλειες ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση τα αμερικανικά χρηματιστήρια, καθώς το κλίμα ανατράπηκε εκ βάθρων από την χθεσινή αντίδραση στις αποφάσεις της Fed.

Οι επενδυτές που σήμερα φαίνεται να «χώνεψαν» τις επιθετικές κινήσεις της Τράπεζας για την καταστολή των πληθωριστικών πιέσεων, οδήγησαν τον Down Jones σε απώλειες της τάξης του 3,12% με διολίσθηση 1.063 μονάδων. Στο κόκκινο με απώλειες 3,56% βρέθηκε και ο S&P 500, ενώ ο Nasdaq σήκωσε το βάρος των επενδυτικών ανησυχιών όσον αφορά το μέλλον των ριψοκίνδυνων περιουσιακών στοιχείων στη νέα φάση που εισέρχεται η νομισματικη πολιτική, με απώλειες 4,99%.

Βαρίδι για τους δείκτες των αμερικανικών χρηματιστηρίων ήταν ιδίως οι μετοχές των τεχνολογικών επιχειρήσεων, με την Meta να υποχωρεί κατά 5,8%, την Amazon κατά 7,1% και την Microsoft κατά 4,7%. Επίσης, τεράστιες ήταν οι απώλειες στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς μεγάλες εταιρείες όπως η Etsy και η Ebay (με πτώση 15% και 8% αντίστοιχα) ανακοίνωσαν χειρότερα από το προσδοκώμενο αποτελέσματα τριμήνου.

Ο Nasdaq συγκεκριμένα ολοκλήρωσε μία από τις χειρότερες συνεδριάσεις από την επέλαση της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται πως χθες η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως προχωρά σε αύξηση των επιτοκίων δανεισμού κατά 50 μονάδες βάσης για πρώτη φορά από το 2000. Επίσης, έδωσε το πράσινο φως για το πρόγραμμα μείωσης του ισολογισμού της ύψους 9 τρισ. δολαρίων αρχής γενομένης από τον Ιούνιο. Επίσης, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι η Τράπεζα δεν έχει στα άμεσα σχέδιά της πιο επιθετική αύξηση των επιτοκίων δανεισμού, κατά 75 μονάδες βάσης, μία δήλωση που φάνηκε να καθησυχάζει αρχικά τον επενδυτικό κόσμο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο άγνωστος κόσμος της αύξησης επιτοκίων: Τι μας μαθαίνει το 1994

Το τέλος του εύκολου χρήματος φέρνει παγκόσμιο σοκ 410 δισ. δολαρίων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News