Business & Finance Πέμπτη 17/12/2020, 23:14
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χωρίς τέλος τα ρεκόρ στη Wall Street

Χωρίς τέλος τα ρεκόρ στη Wall Street

Συνέχεια των αλλεπάλληλων ρεκόρ και σήμερα, καθώς και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν σε ιστορικά υψηλά, με τους επενδυτές να περιμένουν εναγωνίως τη νέα δέσμη δημοσιονομικών μέτρων με την αισιοδοξία ότι θα εγκριθούν άμεσα. Τη μεγάλη ώθηση έδωσε και πάλι η τεχνολογία.

Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί βρίσκονται ακόμη πιο κοντά σε συμφωνία για νέα μέτρα σε μία ύστατη προσπάθεια να αναχαιτίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας, που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει το θάνατο σε 309.000 Αμερικανούς. Οι επενδυτές θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου τα μέτρα, μετά μάλιστα από τα σημερινά στοιχεία που έδειξαν απρόσμενη αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα. Θετικά και τα νέα από το μέτωπο των εμβολίων, με τη Moderna να παίρνει σειρά για την έγκριση του εμβολίου της από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ. 

Σε ιστορικό υψηλό έκλεισε και ο δείκτης μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000. Ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη περίπου 0,60%, έχοντας ενισχυθεί από τις αρχές του έτους έως σήμερα 15%, ενώ οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq με άνοδο 0,50% και 0,80% αντίστοιχα. 

Κάποιοι αναλυτές ωστόσο εφιστούν την προσοχή ότι οι μετοχές που γνώρισαν εφέτος τη μεγαλύτερη άνοδο, οι τεχνολογικές, διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο για διόρθωση, ενώ αυτές από τους λιγότερους «αγαπημένους» κλάδους, όπως χρηματοοικονομικών και ενέργειες, αρχίζουν να βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. 

moneyreview.gr
   
   
   
   
    

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News