Business & Finance Παρασκευή 11/03/2022, 16:51
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: «Συγχρονισμός» με την ανοδική τάση στις διεθνείς αγορές

Wall Street: «Συγχρονισμός» με την ανοδική τάση στις διεθνείς αγορές

Σε πλήρη εναρμόνιση με τις διεθνείς αγορές κινείται η Wall Street στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, η οποία ολοκληρώνει ακόμη μια επεισοδιακή εβδομάδα για το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Το σχόλιο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι διακρίνει πρόοδο στις συνομιλίες με την Ουκρανία και η δήλωση του Κρεμλίνου ότι είναι πιθανή μια συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έχει κυριεύσει τις αγορές ανά τον κόσμο με ένα αίσθημα αισιοδοξίας ότι μπορεί και να υπάρξει μια θετική πρόοδος στην πολεμική σύρραξη. 

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,83%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο περί του 0,66%, με τον Nasdaq να καταγράφει κέρδη περί του 0,60%. 

Πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης υπολείπονταν κατά 1,3% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και από την τελευταία συνεδρίαση θα εξαρτηθεί αν θα μπει τέλος σε ένα αρνητικό σερί τεσσάρων συναπτών εβδομάδων με αρνητικό πρόσημο.

Οι εξελίξεις από την Ουκρανία, έθεσαν στο περιθώριο τον προβληματισμό που πυροδότησε χθες η ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ο οποίος επιταχύνθηκε περαιτέρω στο 7,9% τον Φεβρουάριο.

Πλέον και οι πιο δύσπιστοι, αναμένουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης της θα ανακοινώσει αύξηση των επιτοκίων, με μια αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης να μοιάζει με το πιο πιθανό σενάριο. 

Οι μετοχές των Big Tech κινούνται ανοδικά, μια ημέρα αφότου η Amazon επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σε split 1 προς 20 της μετοχής της.

Από την άλλη, πιέσεις δέχεται η μετοχή της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων Rivian, καθώς οι προειδοποιήσεις για συρρίκνωση της παραγωγής κατά το ήμισυ στα 25.000 αυτοκίνητα εξαιτίας της έλλειψης σε πρώτες ύλες, έχει στοιχίσει στη μετοχή της σχεδόν 6%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News