Business & Finance Τετάρτη 9/03/2022, 17:08
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ισχυρά κέρδη με τον Dow Jones να κερδίζει 570 μονάδες

Wall Street: Ισχυρά κέρδη με τον Dow Jones να κερδίζει 570 μονάδες

Το «παράθυρο» αισιοδοξίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, έχει σκορπίσει ένα κύμα ευφορίας στις αγορές ανά τον κόσμο κι έτσι με το «καλημέρα» η Wall Street καταγράφει ισχυρά κέρδη, βάζοντας τέλος σε ένα τετραήμερο sell-off από πλευράς επενδυτών. 

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 570 μονάδες σημειώνοντας άνοδο περί του 1,74%, με τον S&P 500 να καταγράφει κέρδη άνω του 2,16% και τον Nasdaq έχει ξεπεράσει το +2,60%. 

Μπορεί χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν να ανακοίνωσε εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας, ωστόσο οι σημερινές δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών έφεραν μια νότα αισιοδοξίας αναφορικά με την πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία. 

Όπως δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, η Ρωσία θα επιτύχει τον στόχο να διασφαλίσει ένα ουδέτερο καθεστώς στην Ουκρανία και δεν θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση της χώρας. 

Η ίδια τόνισε ότι θα ήταν καλύτερο αν οι στόχοι της Ρωσίας στην Ουκρανία επιτυγχάνονταν μέσω διαλόγου και έκανε λόγο για «κάποια πρόοδο» στις συνομιλίες.

Εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει μεγαλύτερη πρόοδος στον επόμενο γύρο συνομιλιών με την Ουκρανία, προσθέτοντας ότι η «στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας συνεχίζεται βάσει του σχεδίου.

Από τη μεριά της η Ουκρανία διά στόματος του αναπληρωτή επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου, Ιχόρ Ζόβκα, δήλωσε διατεθειμένη να συζητήσει την υιοθέτηση του ουδέτερου καθεστώτος αρκεί να υπάρξουν εξασφαλίσεις για την ασφάλειά της.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο βάζει τέλος έτσι σε ένα αρνητικό σερί τεσσάρων συναπτών συνεδριάσεων, με τον Nasdaq να εξέρχεται από τη bear market (απώλειες ίσες ή περισσότερες από το τελευταίο ιστορικό υψηλό ρεκόρ το οποίο ο εν λόγω δείκτης τελευταία φορά το σημείωσε στις 19 του περασμένου Μαρτίου) μία μόλις ημέρα αφότου εισήλθε σε αυτήν. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News