Business & Finance Τετάρτη 9/03/2022, 15:28
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Διατηρείται το κλίμα ευφορίας με όχημα τις τράπεζες 

Χρηματιστήριο: Διατηρείται το κλίμα ευφορίας με όχημα τις τράπεζες 

Με τις μετοχές των τραπεζών να έχουν αναλάβει τον ρόλο του «καθοδηγητή», στο Χρηματιστήριο Αθηνών διατηρείται το κλίμα ευφορίας που το έχει περιβάλει από το πρωί. 

Ο Γενικός δείκτης έχει καταφέρει να διαγράψει τις χθεσινές απώλειες της τάξεως του 3,90% και με τα κέρδη περί του 4,07% έχει φθάσει στις 821,78 μονάδες. 

Από το σημερινό άνοιγμα στις 797,97 μονάδες και έως το υψηλό ημέρας που καταγράφηκε στις 822,36 μονάδες, ο ΓΔ έχει διανύσει μια πορεία σχεδόν 25 μονάδων. 

Ο τζίρος σε σχέση με τα χθεσινά επίπεδα την ίδια ώρα (15:10 ώρα Ελλάδος) είναι χαμηλότερος στα 69 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στα 33 εκατ. τεμάχια. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης καμμία δεν βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος, αφού και αυτή της Coca Cola ανέστρεψε πορεία μετά τις απώλειες που παρουσίαζε, και μάλιστα πραγματοποιεί ράλι της τάξεως του 6,12%.

Ωστόσο, το άλμα αυτό υπολείπεται των κερδών των τραπεζικών μετοχών, οι οποίες με τα ισχυρά σημερινά κέρδη έχουν οδηγήσει τον τραπεζικό δείκτη 7,61% υψηλότερα, καθιστώντας τον τραπεζικό κλάδο τον μεγάλο «κερδισμένο» της σημερινής συνεδρίασης. 

Πιο αναλυτικά η εικόνα των τραπεζικών μετοχών έχουν ως εξής:

  • Alpha Bank 8,21% 1,0540 ευρώ 
  • Eurobank 7,62% 0,8494 ευρώ   
  • Εθνική Τράπεζα 6,95% 2,8450 ευρώ   
  • Πειραιώς 7,12% 1,2640 ευρώ

Με κέρδη άνω του 5% οι μετοχές των ΔΕΗ και Βιοχάλκο, τα ισχυρά τους κέρδη από το πρωί διατηρούν οι εταιρείες κοινής ωφέλειας. 

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά κινείται σε πλήρη αρμονία με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές κι ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης.

Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για νέο πακέτο στήριξης σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες, βοήθησε ούτως ώστε να εγκαθιδρυθεί περεταίρω το σημερινό θετικό κλίμα, σε μια ημέρα πάντως που η τιμή της βενζίνης έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο.   

moneyreview.gr

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

Διαβάστε επίσης:

Κυρ. Μητσοτάκης: Το επόμενο δεκαήμερο νέο πακέτο στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις 

Βενζίνη: «Καίει» η τιμή – Φόβοι για «σκαρφάλωμα» στα 2,5 ευρώ το λίτρο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News